ABB Meclisi'nde gerginlik

ABB Meclisi toplantısında Murat Köse sözünün kesilmesi üzerine Yaşar Neslihanoğlu'na tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
15 Ocak 2021, Cuma - 18:43
ABB Meclisi'nde gerginlik

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ile  Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu arasında tartışma yaşandı.

Mamak’ta yapılan cami projesi hakkında bilgi veren Murat Köse, konuşması sırasında kendisine laf atan Yaşar Neslihanoğlu’na tepki gösterdi.

"Nasıl bir alışkanlıktır"

Köse, Neslihanoğlu’nun söz kesmeyi alışkanlık yaptığını belirterekYaşar Bey bir müsaade eder misiniz konuşabilir miyim? Siz de konuşabilirsiniz. Ben siz konuşurken müdahale etmedim. Nasıl bir alışkanlıktır bu ben anlamadım ki! Bir müsaade edin ya! Sözü olan varsa çıksın konuşsun!” ifadelerini kullandı.

İkili arasında tartışma bir süre devam ederken, şu diyaloglar yaşandı;

Murat Köse:

Söz konusu maddeyle ilgili olarak  burada bir mahkeme kararı var itirazlar var bunların bir bölümünün gerçekleştirildiğini görüyoruz. Ancak hala oradaki itiraz edilen konuların bir bölümünün gerçekleştirilmediğini tespit ettik. Yaşar Bey cami alanından bahsetti olmasa ne olur diyor. Toplantıdan önce ben anlatayım sizde söz alabilirsiniz. Biraz önce MHP Grup başkanvekiliyle birlikte yaptığımız küçük bir değerlendirmede 350 metre uzağında bir camii var dedi sayın başkan.

(Yaşar Neslihanoğlu bir şeyler diyor )

Murat Köse:

Yaşar Bey bir müsaade eder misiniz konuşabilir miyim? Siz de konuşabilirsiniz ben siz konuşurken müdahale etmedim. Nasıl bir alışkanlıktır bu ben anlamadım ki! Bir müsaade edin ya! Sözü olan varsa çıksın konuşsun!

Biraz önce bu konuyu değerlendirdik MHP Grup başkanvekiliyle beraberdik kısaca konuştuk.  Ben dedim ki örneğin cami yok burada dedim cami kaldırılmış dedim. 350 metre uzakta bir cami var dedi Yaşar Bey. Dediniz mi Yaşar Bey?  Dedi. Ben dedim burası Yenimahalle değil burası Mamak. Dolayısıyla bizim sosyal donatılarla ilgili ve bazı konularla ilgili eksikler var bunlar tamamlansın komisyon bu konuda baksın önümüzdeki ay değerlendirelim dedim. Benim önerim bu şekilde arkadaşlar.

Yaşar Neslihanoğlu: Şimdi biraz önce Murat Bey cami olmasa ne olur şimdi bakın Yenimahalle değil burası Yenimahalle’de insanlar bunu halkın her kesimine sorabilirsiniz

Murat Köse: O açıdan söylemedim

Yaşar Neslihanoğlu: Sizde benim sözümü kesmeyin

Murat Köse: Burası Mamak dolayısıyla ben bilirim burayı dedim ben.

Yaşar Neslihanoğlu: Şimdi bundan sonra Murat Bey’le konuşurken şahitli konuşmak lazım. Orada konuşurken Murat Ilıkan MHP Grup başkanvekili ve Gölbaşı Belediye Başkanımızda oradaydı bu konu cami ayrılmamış dedi muhtemelen şundan ayrılmamıştır dedim 350 metre ilerisinde bir camii alanı var ama ayrılması gerekiyorsa bunu burada düzeltelim ayıralım dedim. Ama” olmasa ne olur “ bu yanlış bir ifade. Yani olmayan sözleri söylemek biz CHP grubu olarak geçen dönem sizde Fatih Bey buradaydınız burada olan arkadaşlarımız var hiçbir camiye ret oyu vermedik vermeyiz de. Yani bu din hiçbir partinin tekelinde değil. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız  camilere de karşı değiliz.

Murat Köse: Benim burada söylediğim şey şu kendisi Yenimahalleli olduğu için Yenimahalle’nin şartlarını bilir belki kendine göre mesafeleri bilir var mıdır yok mudur diye bu anlamda söyledim ben. Yoksa camiye karşıtlıkla ilgili bir ifadem olmadı burası Mamak dedim ben Mamak’la ilgili bir konuda ben söz söylemek isterim problemli konularda eksikler olan konularda düzeltilmesini isterim dedim. Yenimahalle’yle ilgili cami vurgusu anlamında söylemedim.

http://www.ankaramasasi.com/haber/525867/abb-meclisinde-gerginlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.