Murat Köse: Fahiş zamlara hayır

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, kademeli su faturası uygulamasıyla suya yüzde 80'e varan zam yapılmayı planlandığının altını çizerek "fahiş zamlara hayır diyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
15 Ocak 2021, Cuma - 19:51
Murat Köse: Fahiş zamlara hayır

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı Ocak Ayı 5.Birleşimi'nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Başkan Mansur Yavaş’ın sunmaya hazırlandığı kademeli su faturası uygulamasıyla ilgili konuştu.

Köse, kademeli fatura uygulamasına belli oranda destek vereceklerini belirtirken, fahiş zamları kabul etmeyeceklerini söyledi.

"Mevcut su kapasitesi kadar bir kapasiteyi kullanabileceğiz"

Su sıkıntısının yaşanması durumunda Ankara’nın Kızılırmak ve Gerede gibi su alternatiflerinin olduğunu altını çizen Köse “Ankara’nın yıllık su tüketimi 500 milyon metre küpe yakındır. Mevcut 9 barajımız yaklaşık olarak 400 milyon metreküpten fazla su sağlamaktadır. Gerede suyu yıllık olarak yaklaşık 230 milyon metreküp su desteği vermektedir. Kızılırmakla beraber yine 200 milyona yakın su desteği sağlanmaktadır. Yani Kızılırmak suyu Gerede suyuyla beraber şuanda kullandığımız mevcut su kapasitesi kadar bir kapasiteyi kullanabileceğimiz gözükmektedir.” Dedi.

"Bir tane baraj projeniz var mı?"

Meclisi kürsüsünde yanında getirdiği tabloyu gösteren Köse “Bakın bu tablo Ankara’nın yıllık su tüketimiyle ilgili bir tablo. Burada gördüğünüz birinci bölge yaklaşık 425 milyon metreküplük 9 tane barajımızdan aldığımız su. İkincisi Gerede suyu, üçüncüsü de Kızılırmak suyu. Yani biz bundan önceki dönemde DSİ hükümetimizle beraber onlarca çalışma yaptık. Yaptığımız barajları burada saysam Türkiye için de Ankara için de. Bugüne kadar iki yıl geçti herhangi bir su kaynaklarımızı arttırmaya yönelik bir tane projeniz var mı? Ben buradan soruyorum bir tane baraj projeniz var mı? Tabi borç istersiniz veririz yine. Ben kamuoyunun net olarak bilgilendirilmesi açısından bunun önemli olduğunu söylüyorum. “ şeklinde konuştu.

"Fahiş zamma hayır diyoruz"

“Suyumuz azalıyor diyerek kimse yüzde 80’lik zammı savunamaz” diyen Köse, sözlerine şöyle devam etti;

Biz AK Parti olarak her zaman milletimizin yanındayız ve yalan yanlış bilgilerle kamuoyunun aldatılmasına izin vermeyeceğimizi buradan ifade etmek isterim. Tabi taktir milletimizindir. Burada arkadaşlar önerisi olanlar önerilerini anlatırlar milletimize sorarlar yüzde 50 zam yapayım mı yüzde 80 zam yapayım mı? Bu konu önümüzdeki ay gündeme gelecek. Ben şimdiden açık ve net olarak söylüyorum birkaç kademe anlattım. oralarla ilgili evet diyoruz kademeli tarifeye evet diyoruz ancak fahiş zamma hayır diyoruz.

Kademeli su tarifesi nedir?

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Meclis'e sunulacağı kademeli tarifeye göre 10 metreküpe kadar suyun birim fiyatında değişim yapılmazken, 10 metreküp üzeri kullanımda ise il merkezinde aylık su ve atık su birim ücreti toplam olarak;

-0-10 metreküp arası 5 TL,

-11-15 metreküp arası 7,5 TL,

-15 metreküp ve üzeri 9 TL olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/526078/murat-kose-fahis-zamlara-hayir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.