ABD yeni mutasyon virüse rastlandı

Dünya koronavirüsün merkezi haline gelen ABD'de koronavirüsün mutasyona uğradığı tespit edildi. Daha bulaşıcı olduğu tespit edilen virüse "A20C-US" ismi verildi.
Ankara Masası
|
15 Ocak 2021, Cuma - 20:06
ABD yeni mutasyon virüse rastlandı

Son açıklanan sayılara göre 328 bin kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiği ABD'de, bilim insanları yayılımı hızlandıran mutasyona uğramış üç yeni koronavirüs tespit etti. Son olarak  Güney Illinois Üniversitesi'nden bilim insanları, "20C-US"un virüsün insan hücrelerine girmek ve enfekte etmek için kullandığı başak proteini de dahil olmak üzere onlarca kez mutasyona uğradığını bildirdi.

Mayıs ayında Teksas'da keşfedilen  "A20C-US" adı verilen virüsün mutasyona uğrayan virüslerin içinde daha fazla endişe verici olduğu ifade edildi.

"Varyasyonlar endişe veriyor"

Bununla birlikte, araştırmacılar şu anda 20C-US'nin ABD'deki koronavirüsün en baskın varyantı olduğu ve ülkede vakaların en az yüzde 50'sinden sorumlu olduğunu tahmin ediyor. Ancak, mutant virüs henüz ülke sınırlarının çok ötesine yayılmadı.

"A20C-US" şu anda İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya gibi ülkelerde keşfedilen diğer varyasyonlarla birlikte endişe veriyor. Ayrıca, ABD'deki yeni varyasyonun duyurusu, Ohio'lu araştırmacılarının ülkedeki iki yerli varyantın ilk keşfini duyurmasından sadece bir gün sonra geldi. Fakat, bilim insanları diğer iki varyantta A20C-US''ta olduğu kadar ciddi değişiklikler görülmediğini söyledi. A20-US'a ilişkin çalışmanın bulguları, bioRxiv.org'da bir ön-baskı makalesinde yayınlandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/526120/abd-yeni-mutasyon-viruse-rastlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.