Çin aşısıyla ilgili neden farklı sonuçlar görülüyor?

Sinovac Türkiye Aşı Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, aşıyla ilgili farklı ülkelerde farklı sonuçların çıkmasıyla ilgili "Bunlar basın üzerinden aldığımız sonuçlar" dedi.
Ankara Masası
|
17 Ocak 2021, Pazar - 10:49
Çin aşısıyla ilgili neden farklı sonuçlar görülüyor?

Koronavirüse karşı Çin'de geliştirilen Sinovac aşısının birçok ülkede denemeleri sürüyor.

Deneme sonuçlarında 3 ülkede farklı verilere ulaşılırken aşı etkiliğinin Brezilya’da yüzde 50, Endonezya’da yüzde 65, Türkiye’de ise yüzde 91 olduğu açıklandı.

Sinovac Türkiye Aşı Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, aşı sonuçlarıyla ilgili farklı sonuçların çıkmasıyla ilgili Habertürk'te yayınlanan "Olaylar ve Görüşler" programında açıklamalarda bulundu.

"Sonuçlar basın üzerinden aldığımız sonuçlar"

Endonezya'da aşı çalışmalarının devam etmesi durumda daha yüksek sonucun çıkabileceğini belirten Ünal, “İki ülkeden alınan sonuçlar basın üzerinden aldığımız sonuçlar. Endonezya’nın bütün çalışma yaptığı sayı bin 320. Türkiye’de hesaplarken, 13 bin rakamını vermiştik. Endonezya’da da muhtemelen rakamlar daha yüksektir ama bin 320’nin sonucunu duyabildik. Evren küçük olunca, yüzde 65 gibi bir sonuç olabilir. Onlar devam etse belki daha yüksek çıkacak.” dedi.

"Acil kullanım onayını veremez"

“Etkinlik, güvenlik alt ve üst sınır var istatistikte. Ve biz etkinliği yüzde 72 ile yüzde 97 olarak söylemiştik.” diyen Ünal, şöyle devam etti:

“Endonezya’nın bu rakamını bilmiyoruz. Ama bu rakam yüzde 50’nin üzerinde olmasa oradaki otorite bunun acil kullanım onayını veremez. DSÖ, bizim yüzde 72 olan oranı yüzde 50 olarak açıkladı. Bu rakam etkinlik değil, güvenlik alt sınırı rakamı. Bunun yanlış anlaşılmaması lazım.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/529082/cin-asisiyla-ilgili-neden-farkli-sonuclar-goruluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.