Gelecek iPhone'un yeni serisi hakkında iddialar ortaya atıldı

Bloomberg'den gelen yeni bir iddiaya göre 2021 iPhone serisi, parmak izi okuyucusu ve katlanabilir ekrana sahip olabilir.
Ankara Masası
|
18 Ocak 2021, Pazartesi - 00:11
Gelecek iPhone'un yeni serisi hakkında iddialar ortaya atıldı

Her sene iPhone’lar hakkında çıkan iddialara bir yenisi eklendi. 2021 iPhone serisi için ise yeni iddiaları Bloomberg’den Mark Gurman ortaya attı.

İddialara göre Apple katlanabilir ekran testlerine başladı fakat, bir iPhone’da kullanıp kullanmayacağına henüz karar vermedi. Bu konuda şirketin elinde tam bir iPhone prototipi bulunmadığı da söyleniyor. Bazı şirketler görünür menteşeli ekrana sahipken, Apple’ın da Samsung gibi menteşeleri görünmeyen bir katlanabilir ekran üzerinde çalıştığı iddialar arasında.

Bir diğer iddia ise Apple’ın bu sene iPhone’lar üzerinde büyük değişiklikler yapmayıp, daha önceki bazı senelerde “S” modelleri olduğu gibi bu sene de benzer bir model serisi tanıtacağı. Bu iddia, iPhone 12 ailesinde 5G gibi yeni bir teknolojinin eklenmesi ve tasarımın iPhone 11 ailesinden radikal farklarla ayrılmasına bağlanıyor.

Ne kadar büyük değişiklik olmayacağı söylense de 2017’de iPhone X ile birlikte ana seriden kalkan Touch ID’nin geri geleceği iddia ediliyor. Ekranın içinde bulunacağı düşünülen Touch ID, geçtiğimiz sene hayatımıza giren maskelerin kullanımını zorlaştırdığı Face ID ile birlikte bulunacağı düşünülüyor.

Yeni iPhone serisi hakkında son iddia ise Apple’ın lightning girişini kaldıracağı yönünde. Gurman, bunu geçtiğimiz sene iPhone kutularından şarj adaptörünün kaldırılmasına ve MegSafe teknolojisine dayandırıyor.

Kaynak: Bloomberg

http://www.ankaramasasi.com/haber/529699/gelecek-iphoneun-yeni-serisi-hakkinda-iddialar-ortaya-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.