Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK Başkanı olduğu dönemde kendisini aradığını ve üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmamasının doğru olmadığını söylediğini belirterek, ‘başörtüsü sorununu’ kendisinin çözdüğünü savundu.
Ankara Masası
|
18 Ocak 2021, Pazartesi - 11:33
Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hoca Enstitüsü adı altında bir araya gelen isimlerle yaptığı online toplantıda CHP’nin muhafazakar bir parti olduğunu söyledi.

"Başörtüsü yasağını kaldırdık"

Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK Başkanı olduğu dönemde (2007-2011) kendisini aradığını ve üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmamasının doğru olmadığını aktardığını belirten Kılıçdaroğlu, yasağın bu konuşma üzerine kaldırıldığını öne sürdü.

"CHP muhafazakar bir parti"

Kılıçdaroğlu, kendilerini muhafazakar olarak nitelendiren kesimlerle bir araya gelip konuştuğunu aktararak, “Onlara, 'Siz kendinize muhafazakar diyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Asıl muhafazakar olan CHP, çünkü değişime direniyor' diyorum. Bu eleştiriye karşılık önce CHP'nin oturup kendine bakması lazım. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. Bunu partinin genel başkanı olarak söylüyorum” dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/530586/kilicdaroglundan-basortusu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.