İYİ Partili Oral, Ankara stadlarını meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Ankara’nın spor tesisleri bakımından fakirleştiğini, yıkımları yapılan stadların yerine ise yenilerinin yapılmamasını Meclis gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplanması için Meclis’e soru önergesi veren İYİ Partili Oral, “Ankara ne zaman uluslararası standartlarda stadlara sahip olacak?” dedi.
Büşra Bayrak
|
18 Ocak 2021, Pazartesi - 11:53
İYİ Partili Oral, Ankara stadlarını meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle 6 maddeden oluşan soru önergesini Meclis gündemine sundu. 

Oral, Ankara’nın başkent olduğunu vurgulayarak spor tesisleri açısından ciddi eksikliklerin olduğunu ve uluslararası müsabakaların bu eksiklikten kaynaklı sadece İstanbul’da yapılabildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından soru önergesini paylaşan Oral, “Ankara başkentimiz ama spor tesisleri açısından her geçen gün daha da fakirleşiyor. Bir 19 Mayıs stadı vardı. Yıkıldı. 2 yıldır yerinde yeller esiyor. Ankara ne zaman uluslararası standartlarda stadlara sahip olacak? Bakanlığımızdan sorduk.dedi.

İYİ Partili Oral, Bakan Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Ankara başkent olmasına rağmen spor tesisleri noktasında ciddi eksiklikler yaşamaktadır. Bu özellikle Süper Lig’de iki futbol takımı olan bir şehirdeki stadyumların azlığı ile ölçülebilir. Ankara’da Süper Lig maçlarının oynadığı stat Eryaman Stadyumu’dur. Avrupa Kupalarına pek çok kez aday olan ve ayrıca pek çok uluslararası turnuvanın final maçlarına ev sahipliği yapan Türkiye bu tip organizasyonları sadece İstanbul’da yapabilmektedir. Ankara’nın en eski tarihe sahip ve itibarlı stadyumu olan 19 Mayıs Stadyumu ise 2018 yılında yıkılmıştır. Yerine ise 50-55 bin kişilik stat yapılacağı gerek Bakanlığınız gerekse de siyasi tarafından belirtilmişse de henüz bir stat yapılmamıştır. Cebeci İnönü Stadı’nın yıkılacağı yerine millet bahçesi yapılacağı iddiaları mevcuttur. Diğer küçük statların da yetersiz kaldıkları dile getirilmektedir.

Bu bilgiler ışığında;

  • Ankara’da UEFA standartlarında uluslar arası müsabaka oynayabilecek kaç adet stadyum mevcuttur?
  • Ankara’da kaç adet suni olmayan çim stadyum mevcuttur?
  • Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yıkımının üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen halen neden bir yeni proje yapılmamıştır? Yıkılan stadın yerine ne zaman yeni bir stat yapılacaktır? Yapılacak stat projelendirilmiş midir? Kapasitesi ne olacaktır?
  • Cebeci İnönü Stadı yıkılacak mıdır? Yıkılacak ise yerine yeni bir spor tesisi mi yapılacaktır yoksa millet bahçesi ya da ticari alan yapılması gibi durum söz konusu mudur? Mevcut stadın restorasyonu, güçlendirilmesi mümkün müdür?
  • Ostim Stadı yıkılacak mıdır? Ostim Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan bu tesisin durumu ne olacaktır? Burada müsabaka oynanabilmekte midir?
  • Ankara’ya 19 Mayıs stadından başka UEFA standartlarında stadyum yapılması projesi var mıdır?”
http://www.ankaramasasi.com/haber/530663/iyi-partili-oral-ankara-stadlarini-meclis-gundemine-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.