AB’den itiraf ve özür

Ankara Masası
|
16 Nisan 2020, Perşembe - 18:08
AB’den itiraf ve özür

Covid-19 salgını sebebiyle zor günler geçiren Avrupa Birliği’nden hem itiraf hem özür geldi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Koronavirüs salgınına hazırlıksız yakalandıklarını ve İtalya'ya gerekli desteği sağlayamadıklarını itiraf ederek özür diledi. 

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda, milletvekillerine hitap eden AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenleri andı.

Leyen, "Böylesine büyük bir pandeminin üstesinden gelmek için gerçekleri itiraf etmek şarttır. Tüm açılardan sayılar, bilimsel veriler, tedbirler ama en önemlisi gerçekler, kendi yaptıklarımıza dair gerçekler. Şunu söylemek gerekir ki hiç kimse bu duruma karşı koyabilmek için tamamen hazırlıklı değildi" ifadelerini kullandı. 

"TÜM AVRUPA ADINA ÖZÜR DİLİYORUM" 

Ursula von der Leyen, konuşmasında İtalya’dan özür diledi.  Leyen;"Bir diğer gerçeği söylemek gerekir. İtalya'nın elinden tutmamız gerektiğinde birçoğumuz ortadan kayboldu. İşte bu nedenle tüm Avrupa adına özür diliyorum" dedi.

Leyen, İtalya'dan dilenen özrün yerine gelebilmesi için çaba göstermeye devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Farklı AB ülkelerinden İtalya ve İspanya'ya giden yardımları hatırlatan Leyen, "Romanyalı doktorlar İtalya'da hasta tedavi ediyor. Almanya'dan İspanya'ya solunum cihazları gitti. Fransa'dan Almanya'ya hastalar götürüldü. Avrupa olarak birimizin diğerini koruması gerektiğini anlamalıyız" şeklinde konuştu.

Zor günlerde yoğun emek harcayan sağlık çalışanlarını da selamlayan  Leyen, "Aynı zamanda tarlalarında üretim yapanlar, yollarda, TIR kabinlerinde günlerini geçirenler ve ürünleri ambalajlayanlar dahil yoğun çaba harcayarak gündelik yaşamımızın devamına emek veren herkesi kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5315/abden-itiraf-ve-ozur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.