Mensur Işık hakkında fezleke

Ankara Masası
|
04 Ağustos 2020, Salı - 16:18
Mensur Işık hakkında fezleke

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında eşini kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 4 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle fezleke düzenlendi.

Lise öğretmeni eşini darp ettiği öne sürülen HDP Milletvekili Mensur Işık hakkında fezleke hazırlandı. HDP'li vekilin kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 4 yıldan 8 yıla kadar hapsi istendi.

NE OLDU?

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ile öğretmen olan eşi Ebru Işık arasında Çankaya ilçesine bağlı Dikmen semtinde bulunan evlerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. İddialara göre; HDP’li Işık tartışmanın büyümesi üzerine gözüne yumruk attığı eşini darp etti. Bununla da yetinmeyen Mensur Işık, doktora gitme teklifini reddettiği eşinin telefonunu iletişim kurmaması için sakladı. HPD’li milletvekili, ağrılarının artması sonucu eşini doktora götürmeyi kabul etti. Etimesgut’taki özel bir hastaneye götürülen Ebru Işık, burada kendisini muayene eden doktorlardan yardım istedi. İhbar üzerine hastaneye polis ekipleri sevk edildi. Ebru Işık’ın eşinden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Ebru Işık, yaşadıklarının üzerinden 24 saat geçmeden savcılığa giderek şikayetinden vazgeçti. Hürriyet’in ulaştığı Işık, “İfademi anlık bir öfkeyle yanlış verdim. Kesinlikle şiddet yok. Eşim hastaneye götürmediği için kızmıştım. O kızgınlıkla polise giderek şikayetçi oldum. Dolaba çarpma sonucu gözümde morarma oldu” dedi. Ancak kadına yönelik şiddet suçları şikayete bağlı bir suç olmadığı için Mensur Işık ile ilgili soruşturma düşmedi.Ebru Işık’ın ilk beyanı, hastaneden alınan darp raporları dikkate alınarak milletvekili Işık hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın tamamlanmasıyla açılacak dava “kamu davası” olarak devam edecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/53465/mensur-isik-hakkinda-fezleke
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.