Plazma tedavisi Koronavirüse iyi geldi

Ankara Masası
|
17 Nisan 2020, Cuma - 10:02
Plazma tedavisi Koronavirüse iyi geldi

Türkiye’de korona virüse karşı ilk kez Malatya’da yoğun bakımda tedavisi gören hastaya uygulanan plazma tedavisi olumlu sonuç verdi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, plazma tedavisi uyguladıkları yoğun bakım hastasından tüp ve solunum cihazını çıkardıklarını açıkladı.  

PLAZMA TEDAVİSİ SONRASI SOLUNUM CİHAZINDAN ÇIKARILDI

Virüsü yenerek sağlığına kavuşan bir hastadan alınan plazma, 6 Nisan’da Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 56 yaşındaki bir Covid-19 hastasına verildi. 

Plazma tedavisi ile birlikte durumu ağır olan hastanın değerlerinde iyileşme yaşanırken, müjdeli haberi İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay verdi. Hastanın solunum cihazından kurtulduğunu açıklayan Rektör Profesör Kızılay,  Covid -19 testinin de negatife döndüğünü ifade etti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yakın zamanda hastanın yoğun bakımdan da çıkarılmasını beklediklerini kaydetti.

Şu ana kadar İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 6 Covid-19 hastasına plazma verildiğini de anlatan Kızılay, “Plazma gönderdiğimiz Siirt’ten de iyi haber geldi” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5355/plazma-tedavisi-koronaviruse-iyi-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.