İngiltere'de sokağa çıkma yasağı 3 hafta daha uzatıldı.

Ankara Masası
|
17 Nisan 2020, Cuma - 09:58
İngiltere'de sokağa çıkma yasağı 3 hafta daha uzatıldı.

Dışişleri Bakanı Dominic Raab: " Önlemleri gevşetmek için acele edersek, tüm fedakârlıkları ve ilerlemeleri riske atabiliriz "  

İngiltere, korona virüs nedeni ile ilan edilen sokağa çıkma yasağını, 3 hafta daha uzattı. Dışişleri Bakanı Dominic Raab, "Kısıtlamaların kaldırılması için 5 koşulun sağlanması gerekiyor" dedi. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a vekâlet eden Dominic Raab,  yaptığı basın toplantısında, sokağa çıkma yasağına en azından 3 hafta daha devam edileceğini duyurdu.

Önlemlerin gevşetilmesinin halk sağlığına ve ekonomiye zarar verme riski taşıdığını vurgulayan Raab, “Enfeksiyon oranımız hala ihtiyacımız olduğu kadar düşük değil" ifadelerini kullandı. Raab, "Tünelin sonunda ışık var, ancak şu anda bu salgının hem hassas hem de tehlikeli bir aşamasındayız. Yürüttüğümüz önlemleri gevşetmek için acele edersek, tüm fedakârlıkları ve yapılan tüm ilerlemeleri riske atabiliriz" dedi.

"KISITLAMALARIN KALDIRILMASI İÇİN 5 KOŞULUN SAĞLANMASI GEREKİYOR"

Dışişleri Bakanı Dominic Raab, İngiltere'de korona virüs nedeni ile uygulanan sokağa çıkma yasağı ve sosyal hayattaki kısıtlamaların kaldırılması için 5 koşulun sağlanması gerektiğini bildirdi.  Bu koşulları tek tek açıklayan Raab, İngiltere'deki günlük ölüm hızında "sürekli ve tutarlı" bir düşüşün görülmesi, enfeksiyon oranının "yönetilebilir seviyelere" düştüğünü gösteren güvenilir verilerin sağlanması gerektiğini söyledi. 

Dışişleri Bakanı, ayrıca testlerin ve kişisel koruyucu donanımların talebi karşılayabilecek düzeyde olması ve temininin sağlanabilmesi, Ulusal Sağlık Servisi’nin (NHS) de bu süreçle başa çıkabileceğinden emin olunmasının önemine işaret etti.

Bakan, 5 koşuldan sonuncusunu, herhangi bir düzenlemenin ikinci bir sıçrayış riskini getirmeyeceğinden emin olmak şeklinde ifade etti.

Dominic Raab, bu süreçte ulusal çabanın birlikte sürdürülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İngiltere’de toplam korona virüs vaka sayısı 103 bin 93’e, hayatını kaybedenler ise 13 bin 729’a yükseldi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/5357/ingilterede-sokaga-cikma-yasagi-3-hafta-daha-uzatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.