Başkent Marketler’in sayısı her geçen gün artıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Market'lerin sayısını her geçen gün artırıyor. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle şube sayısını artırmayı sürdüren Halk Ekmek Fabrikası, Etimesgut, Mamak Şafaktepe ve GİMAT şubesinden sonra 4. şubesini Kızılay'da açtı.
Zeliha Demirci
|
20 Ocak 2021, Çarşamba - 12:18
Başkent Marketler’in sayısı her geçen gün artıyor

Kırsal kalkınmayı destekleyen projelerle dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşlar kadar yerli üreticilerin de ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor. Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmet veren "Başkent Market"lerin sayısı vatandaşlardan gelen yoğun ilgi ve talep üzerine her geçen gün artıyor. Halk Ekmek Fabrikası, 4. Başkent Market Şubesi'ni Başkentlilerin uğrak noktası olan Kızılay'da açtı.

İlki Etimesgut, ikincisi Mamak Şafaktepe, üçüncüsü ise GİMAT'ta açılan Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay Ziya Gökalp Caddesi No:11 (Eski SSK İşhanı) adresinde hizmete girdi. Başkent Market şubelerinde 5'i kadınlar tarafından kurulan 10 kooperatif ve 3 üretici birliğince üretilen 682 ürün uygun fiyatla Başkentlilerle buluşuyor. Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla 29 Nisan 2020 tarihinden itibaren bugüne kadar 10 çiftçi kooperatifi ve 3 üretici birliğinden satın alınan ürünlerle 13 milyon TL'ye yakın katkı sağlandı.

Sırada ASKİ Genel Müdürlüğü var

Kızılay şubesinin açılışını pandemi nedeniyle sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla yaptıklarını belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu, Başkent Market'lerin sayısını daha da artıracaklarını ve Kızılay'dan sonra ilk sırada ASKİ Genel Müdürlüğü olduğunu açıkladı.

Yerli kooperatif ve üreticilerin ürünlerini hijyenik koşullarda ve aracısız şekilde vatandaşlara ulaştırdıklarının altını çizen Velioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bizim hedefimiz Başkentli yerel üreticiler ile tüketiciler arasında kısa tedarik zincirini kurmak ve aracıları ortadan kaldırmak. Üretici kooperatifleri ve birliklerinden Halk Ekmek garantisiyle satın aldığımız ve düzenli olarak analizlerini yaptırdığımız yöresel ürünleri Ankaralılar ile uygun fiyatla buluşturuyoruz. Raflarımızda Ankara'nın dış ilçelerinde kurulan çiftçi kooperatifleri ve üretici birliklerine ait temel gıda maddeleri, et, süt ürünleri ile sebze ve meyve gibi yüzlerce ürün mevcut. Başkent Market ile gerek Ankaralı üreticileri ekonomik yönden desteklerken gerekse halkımızın yüzünü güldürüyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/536376/baskent-marketlerin-sayisi-her-gecen-gun-artiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.