Ankara'da otelcilerden İYİ Partili Türkkan'a destek

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın sokakta yaşayan vatandaşların belediyeler tarafından oda kiralanarak otellere yerleştirmeleri konusundaki önerisine destek veren Ankara Otelciler ve Hamamcılar Esnaf Odası Başkanı Yusuf Gürbüz Nurhan, sektörün zor bir dönemden geçtiğini vurgulayıp kira yardımı ve masraflarının karşılanmasını istedi.
Büşra Bayrak
|
20 Ocak 2021, Çarşamba - 15:42
Ankara'da otelcilerden İYİ Partili Türkkan'a destek

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Ankara'daki küçük şehir otellerinin belediyeler tarafından kiralanıp sokakta yaşayanlara açılması için öneride bulundu. İYİ Partili Türkkan'ın bu çağrısı sonrası gözlerin çevrildiği sektör temsilcilerinden ilk açıklama geldi. Ankara Masası'na konuşan Ankara Otelciler ve Hamamcılar Esnaf Odası Başkanı Yusuf Gürbüz Nurhan, İYİ Partili Türkkan’ın önerisine destek olduklarını belirterek, pandemi nedeniyle otelcilerin çok zor durumlar yaşadığını vurguladı.

"Giderlerimiz karşılansın"

Otelci esnafının yardım beklediğini aktaran Nurhan, “Otel sahipleri artık kendileri resepsiyonda duruyor. Eskiden 10 işçisi olan 3 işçiye düşürdü. Pandemi sürecinde kirada olmayıp otel sahibi olan insanların çoğu kapılarına kilit vurdu. Yetkililerin kira yardımında bulunup, SSK ödemelerini almamaları lazım. Otelcilerin yakıt, su, elektrik gibi giderlerini en azından karşılamaları lazım. Bize yapılacak en büyük yardımlardan biri giderlerimizin karşılanması olur. Otellerin çoğu boş durumda müşteri yok.” dedi.

"Vatandaşlar misafirhaneler yerine otellere yönlendirilsin"

Belediyelere ve kurumlara da destek olmaları konusunda çağrıda bulunan Nurhan, şunları kaydetti:

“Ankara’daki otellerin en büyük zaafı devlet misafirhanelerinin çok fazla olması. İnsanlar hep oraları tercih ediyor otellere gelmiyor. Bize yapılacak yardımlardan bir diğeri de belediyeler olsun, öğretmenevleri olsun, bakanlıklar olsun buraların kendi misafirhanelerine insanları yönlendirmek yerine otellere yönlendirmeleri olur. Her kurumun bir misafirhanesi var ve kendi personelleri dışındaki insanları da buralarda konaklatıyorlar. Kendi personelleri dışındaki insanları misafirhanelerine almayıp otellere yönlendirirlerse, hiç olmazsa otelciler masrafını karşılayabilir."

 "4-5 senedir fiyatlarımızı arttıramadık"

Otel fiyatlarına da değinen Nurhan, “Enflasyon oranına göre zam yapmanın imkanı yok. Ben de otel sahibiyim. 4-5 senedir fiyatlarımızı arttıramadık, sabit kaldı. Gelen müşteri pazarlık yapıyor. Mesela liste fiyatımız 80 lira biz 60 liraya bile odalarımızı veriyoruz. Çünkü otelde kalan olmuyor. Otelciler gerçekten zor durumdalar artık.” şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/536867/ankarada-otelcilerden-iyi-partili-turkkana-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.