Dağda kaybolan genç, karın içinde mağara yaparak hayatta kaldı

Kanada'da kar motosikletiyle gezerken kaybolan genç, kardan yaptığı mağara sayesinde arama kurtarma ekipleri yerini tespit edene kadar hayatta kalmayı başardı.
Zeliha Demirci
|
20 Ocak 2021, Çarşamba - 16:54
Dağda kaybolan genç, karın içinde mağara yaparak hayatta kaldı

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), geçtiğimiz cumartesi günü kiraladığı kar motosikletiyle gezintiye çıkan ve belirtilen saatte geri dönmeyen genç için bölgedeki güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Britanya Kolumbiyası bölgesinde bazı kar motosikletçileri kaybolan genci aramak için yola çıkarken, bölgede güvenlikten sorumlu Güney Cariboo Arama ve Kurtarma (SCSAR) ekipleri de civarda arama çalışmaları başlattı. SCSAR, birkaç saat içinde kimliği açıklanmayan 17 yaşındaki aranan kişiyi bulduklarını ve durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Bir grupla birlikte gezmeye çıkan fakat ekipten ayrılınca dönüş yolunu kaybederek dağda mahsur genç, kar motosikletini herkesin görebileceği açık bir alana park edip yakında bulunan ağaçlık alana giderek kendisine karda sığınabileceği bir mağara yaparak hayatta kaldı. Yanında biraz yiyecek ve su da bulunan genç, geceyi geçirmeye hazırlanırken arama kurtarma ekipleri yerini tespit etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/537066/dagda-kaybolan-genc-karin-icinde-magara-yaparak-hayatta-kaldi

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.