Abdullah Ağar: Beyrut'taki patlamada insanlar buharlaşmış olabilir

Başakşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar, Beyrut'taki patlama sırasında olayın merkezine yakın olan insanların buharlaşmış olabileceğini söyledi.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2020, Çarşamba - 12:59
Abdullah Ağar: Beyrut'taki patlamada insanlar buharlaşmış olabilir

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan patlamada gelen son bilgilere göre; 100 kişi hayatını kaybetti, 4 bin kişi ise yaralandı. Beyrut Valisi Mervan Abbud, patlamanın 3 ila 5 milyar dolar hasara yol açtığını belirtti. Atom bombasını andıran patlama sonrası 1600 kişinin kayıp olduğu bildirildi. 

Başakşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar, katıldığı televizyon programında kayıpların akıbetine ilişkin konuştu. Ölü ve yaralı sayısının kendi iç dinamiğinde artacağını ifade eden Ağar,  "Bunu gözden kaçırmamamız gerektiğini düşünüyorum. 1600'den fazla kayıptan bahsediliyor. Bunun bir anlamı var. Sadece enkaz altında kalanların fotoğrafı değil bu. Bu kadar şiddetli bir patlamanın merkezine yakın olan insanların akibeti ile ilgili acı bir fotoğraf var. Belki o insanları bir daha göremeyeceğiz. Kayıp olarak anılacaklar. Acı bir cümle kuracağım ama insanlar belki de buharlaştılar, yani yok oldular." dedi. 

Abdullah Ağar, patlama sonrası sosyal medyadan paylaştığı mesajları ile dikkat çekmişti. Patlama öncesi olay merkezine giren bir cismin olduğuna dikkat çeken Ağar, "Artık nasıl yorumlarsanız!" notunu düşmüştü.


http://www.ankaramasasi.com/haber/53713/abdullah-agar-beyruttaki-patlamada-insanlar-buharlasmis-olabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.