Abdullah Ağar; Ankara Masası'na çok özel açıklamalarda bulundu

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Ankara Masası'na Lübnan'daki patlamanın perde arkasını anlattı. Ağar, ayrıca ABD ile YPG arasında yapılan petrol anlaşmasını da değerlendirdi.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2020, Çarşamba - 22:39
Abdullah Ağar; Ankara Masası'na çok özel açıklamalarda bulundu

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleşen patlamaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Patlamada gübre ve havai fişek etkisinin üzerinde durularak yanlış yapıldığını belirten Ağar, sofistike patlayıcıların patladığının altını çizdi.

Ağar, patlamaların mühimmat patlamasına benzediğini söylerken “Şimdi tabi ihale neye kaldı? Gübreye kaldı. Amonyum nitrata kaldı. Şimdi şöyle bir cümle kurayım müsaadenizle Tamam orada 2 bin 750 tonluk bir gübre, bir patlama aracı olarak kullanılmış olabilir. Ama baktığınız zaman patlamanın erken evresinde kendisini gösteren yangına baktığımız zaman yangın içerisinde sofistike patlayıcıların patlamakta olduğunu görüyoruz.

Şimdi buna kimileri buna havai fişek vesaire dediler ama ben buna benzer görüntüleri mücadele ettiğim yıllar içerisinde görmüştüm. Bunlar şeye çok benziyor . Muhimmat patlamasına çok benziyor. “ diye konuştu.

“PKK SEVİYESİNE Mİ İNİYOR?”

ABD’li şirketin Suriye’de PKK’nın uzantısı YPG ile yaptığı petrol anlaşmasıyla ilgili “ABD’li bir petrol şirketi ile terör örgütü YPG arasında Suriye’de yapılan anlaşmayı nasıl okumalıyız?” sorusunu da cevaplayan Ağar şöyle konuştu;

Amerikalılara şunu sormak lazım; Siz kendinizi PKK seviyesine mi indiriyorsunuz? Ya da PKK’yı kendi seviyenize mi çıkartıyorsunuz? Yani bir terör örgütünü kullanmanın bedelini, bir terör örgütü tarafından kullanılarak ödüyorsunuz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/53747/abdullah-agar-ankara-masasina-cok-ozel-aciklamalarda-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.