Trabzon'da 'Taxi Marseille'

Bir zamanlar özellikle gençlerin ilgi gösterdiği Fransız polisiye komedi filminin meşhur 'Taksi’sinin bir benzeri Trabzon’da yapıldı.
IHA-20210121AW221765
|
21 Ocak 2021, Perşembe - 09:41
Trabzon'da 'Taxi Marseille'

Fransız yapımı Taksi filminde izleyenlerin dikkati çeken otomobilin benzeri Trabzon’da yapıldı. 1998 yılından itibaren seri halinde vizyona giren filmin ilk bölümündeki araçtan etkilenen Trabzonlu Fatih Malkoç (28) hayalini gerçekleştirmek için Peugeot markasının 406 modelini satın aldı.

Araçtaki detayları bir bir topladı

Operatör olarak çalışan Malkoç, boş kaldığı zamanlarda filmdeki otomobilin benzerini yapmak için işe koyuldu. Deneme yanılma yönetimiyle otomobilin ön tamponunu yapmayı başaran Malkoç, araçtaki detayları toplamayı da unutmadı.

Benzeri için 40 bin TL para topladı

'Taxi Marseille' tabelasından, bagaj spoilerine kadar bütün modifiye parçalarını otomobiline ekleyen Malkoç, Trabzon caddelerinde gezerken dikkatlerine üzerine topluyor. Kiminin şaşırdığı, kiminin ise fotoğraf çekilmek istediği otomobili için yaklaşık 40 bin TL harcama yapan Malkoç, aracını satmak istemediğini söylüyor.

"Filminden çok etkilenmiştim yapmayı başardım"

Filmden etkilendiği için otomobilin benzerini yapmayı başararak hayalini gerçekleştirdiğini belirten Fatih Malkoç, “Çocukluğumdan beri bu otomobili yapmak benim hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirdim. Çok ilgi topladı. Arabayı orijinal haliyle aldık. Kendi el işçiliğimizle bu hale getirdik. Her yerinde el işçiliği var. Kendi el işçiliğimiz olduğu için net bir fiyat yok ama dışarıdan bunu yapmaya kalkışırsalar 35-40 bin TL tutabilir. Filminden çok etkilenmiştim yapmayı başardım. Kadın-erkek herkesin dikkatini çekiyor. Fotoğraf çekiliyorlar. Polisler bile durdurup fotoğraf çekiliyor. Aracı isteyenler oluyor ama satmayı düşünmüyorum. Birkaç eksiği var onları da tamamlarsam daha da satmam. Biz bunu görsel olarak yaptık. Artı bir özelliği yok tamamen dışını benzettik. Bazen otostop çekenler oluyor. Çok dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/537608/trabzonda-taxi-marseille
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.