Kahramankazan’da yaralı leyleğe yardım eli

Kahramankazan Belediyesi ekipleri, uçamayacak halde bulunan leyleği tedavi ederek, doğal yaşam alanına bıraktı.
Büşra Bayrak
|
06 Ağustos 2020, Perşembe - 10:43
Kahramankazan’da yaralı leyleğe yardım eli

Kahramankazan Belediyesi ekipleri, bir leyleğin yaralı halde olduğuna dair vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Ekipler, yaralı leyleği bulunduğu yerden alıp tedavisi yapılması için belediyeye ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi.

Merkezde veterinerler tarafından leyleğe müdahale edildi. Tedavisi yapılarak bir süre merkezde misafir edilen leyleğin, kaybettiği gücünü toplaması sağlandı. "Mazlum" adı verilen leylek, sağlığına kavuşunca yaşam alanına dönmesi için doğaya bırakıldı.

“Can dostlarımız için elimizden geleni yapıyoruz”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara karşı son derece duyarlı olduklarını belirterek, "Onlar bizlere Allah’ın emaneti olan, yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımız. Can dostlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle sıcak yaz günlerinde ve soğuk kış günlerinde dostlarımızın aç kalmamaları için çalışmalarımızı sıklaştırdık. Dostlarımıza düzenli aralıklarla mama, yem ve su bırakıyoruz. Ayrıca, ilçemizin coğrafi yapısı gereği doğada yaşayan dostlarımızla da ilgileniyoruz. Ekiplerimiz son olarak sevimli dostumuz leyleğin yaşama tutunmasını sağladı. Dostumuzun tekrar yaşam alanına dönmesi bizleri de çok sevindirdi." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/53772/kahramankazanda-yarali-leylege-yardim-eli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.