Bakan Soylu, Polis Arama Kurtarma (PAK) Tanıtım Programı’na katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Karşı karşıya kaldığımız hiçbir afette, 'nerede kaldı bu devlet?' sözüne düçar olmadık, 'nerede kaldı bu devlet' diye herhangi bir haykırışın muhatabı olmadık." dedi.
IHA-1245537
|
22 Ocak 2021, Cuma - 14:26
Bakan Soylu, Polis Arama Kurtarma (PAK) Tanıtım Programı’na katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Yerleşkesi'nde düzenlenen Polis Arama Kurtarma (PAK) Tanıtım Programı'nda konuştu. 

Bakan Soylu, afet anı müdahale kapasitesine bugün çok büyük kurumsal tecrübe ve güç kattıklarını belirterek, PAK'ın afet yönetimi stratejisinin bilinçli bir parçası olduğunu söyledi.

Soylu, geçen yıl Özel Harekat Başkanlığı bünyesinde 8 il emniyet müdürlüğünde, Güvenlik Daire Başkanlığına bağlı Ankara ve İstanbul Takviye Hazır Kuvvet müdürlükleri ile 7 il emniyet müdürlüğünün çevik kuvvet şube müdürlüğünde PAK birlik amirlikleri ve şube müdürlükleri kurduklarını bildirdi.

PAK birimlerinde görevlendirilmek üzere 2 bin 240 personele eğitim verilmesinin planladığını aktaran Soylu, bugüne kadar 1011 personelin eğitimlerinin tamamlandığını, diğer personelin eğitimlerinin gelecek günlerde tamamlanacağını kaydetti.

Soylu, PAK personelinin 8 hafta eğitim aldığını ve eğitimlerin süreceğini belirtti.

"PAK, afetlere müdahalede gücümüze güç katacak"

PAK'ın arama kurtarma çalışmalarında kullanması için tam teçhizatlı orta tonajlı 3 arama kurtarma aracını da envantere kattıklarını anlatan Soylu, "İnanıyorum ki Polis Arama Kurtarma ekibimiz, afetlere müdahale konusunda gücümüze güç katacaktır." dedi. 

Bakan Soylu, afetler konusunda yaklaşan tehlikeye işaret ederek, güvenlik tehditlerine karşı güçlü bir strateji ve kabiliyete sahip olduklarını ancak afet tehlikelerine karşı vatandaşın teyakkuzuna da ihtiyaç bulunduğunu belirtti.  

 "Söz üretmiyoruz, iş üretiyoruz"

Vatandaşlardan afet eğitimlerine "kulak kabartmasını" isteyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Biz devlet olarak üzerimize düşen vazifeyi yapıyoruz. İl afet risk azaltma planlarımız, eğitimlerimiz, cihazlarımız, kapasitelerimiz ve bütün halimizle milletimizin emrine amadeyiz. Tüm arkadaşlarımız, afetlerde hiçbir riskten çekinmeden ve fedakarlıklarla enkaz altındaki çalışmalarıyla, sivil toplum kuruluşlarımız da vatandaşımızın günlük ihtiyacını karşılamasıyla bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Ama vatandaşlarımızdan da afet anı, öncesi ve sonrasında beklentilerimiz var. 2021 yılını 'Afet Eğitim Yılı' ilan ettik. Geçen yıl 'Afetlere Hazırlık Yılı' idi. İşin ucunu bırakmıyoruz. Biz söz üretmiyoruz, iş üretiyoruz. İş üretmeye de devam edeceğiz.

Dikkat edin, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde karşı karşıya kaldığımız hiçbir afette, 'nerede kaldı bu devlet?' sözüne düçar olmadık, 'nerede kaldı bu devlet' diye herhangi bir haykırışın muhatabı olmadık. İnşallah, Allah böyle bir haykırışın muhatabı olmayı da nasip etmez. Onun için hazırlıklı olmalıyız."

Türkiye'nin afet bölgesi olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Soylu, bunu, herkesin baş ucu cümlesi yapması tavsiyesinde bulundu.

Vatandaşlardan binalarının deprem dayanaklılığını test ettirmelerini isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem anında yapılması gerekenlerin de tatbik edilmesi uyarısını yaptı. 

Konuşmasının ardından Soylu, arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak araçların anahtarlarını PAK personeline takdim etti.

Süleyman Soylu, program sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına, "Arkadaşlar, ne programındayız şu anda? Türkiye, afet bölgesidir ve her birimizin afetlere karşı hazırlıklı olması önemlidir." yanıtını verdi.

"Vatandaşın yardımına koşmak en asli görevimiz"

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da törende yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatının, "Önceliğimiz insan" diyerek her durum ve şart altında vatandaşların yardımına koşmayı en asli görev kabul ettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Türk Polis Teşkilatı bünyesinde doğal afetlere müdahale edebilecek bir yapıyı kurarak çok önemli bir adım attıklarını ifade eden Aktaş, "Enkazdan son vatandaşımız çıkarılana kadar hepimiz enkaz altındayız. Tüm yüzler gülene kadar her birimiz görevimizin başındayız." anlayışıyla afetlerde de vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak araç ve malzemelerin bulunduğu sergiyi gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/540710/bakan-soylu-polis-arama-kurtarma-pak-tanitim-programina-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.