Mevlüt Çavuşoğlu: Vize serbestisi bekliyoruz

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusunda Brüksel'de görüşmelerde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu "Vize serbestisi AB’nin sözü, mutlaka hayata geçmeli” dedi.
Ankara Masası
|
23 Ocak 2021, Cumartesi - 00:16
Mevlüt Çavuşoğlu: Vize serbestisi bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi tamaslarda bulunmak üzere gittiği Brüksel'te bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde birçok konu hakkında açıklama yapan Çavuşoğlu, vize serbestisi konusunu da değerlendirdi.

Gerekli 72 kriterden 66'sının yerine getirildiğini söyleyen Dışişleri Bakanı, vize serbestisinin mutlaka hayata geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Mutlaka hayata geçmeli"

Gerekli 66 kriterin yerine getirildiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Vize serbestisi AB’nin bir sözüdür. Bu vize serbestisinin de mutlaka hayata geçmesi gerekiyor. Elbette bunun için 72 kriter vardı. Biz geçen yıla kadar 66 tanesini yerine getirmiştik. Sadece 6 tane kalmıştı. Buraya gelmeden önce arkadaşlarımızla şöyle bir gözden geçirdik. Şu anda 4 kriter kaldı. Ama o geri kalan kriterlerde de bazı kelimelerde anlaşmazlık var. Bana göre bu siyasi sebepten. Yani bu vize serbestisi, içinde bulunduğu şartlardan dolayı hayata geçirmek istemeyen Avrupa ülkelerinin etkisiyle, komisonun katı tutumu sayesinde gerçekleşmedi. Ama bu konularda biz gerekli adımları atıyoruz ve atacağız." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/541610/mevlut-cavusoglu-vize-serbestisi-bekliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.