Keçiören'in THM Korosu sağlıklı günlere hazırlanıyor

Keçiören Belediyesi e-konservatuvarında Türk Halk Müziği Korosu dersleri TRT Sanatçısı Ertuğrul Karabulut’un eğitmenliğinde hizmet vermeye devam ediyor.
Büşra Bayrak
|
24 Ocak 2021, Pazar - 19:31
Keçiören'in THM Korosu sağlıklı günlere hazırlanıyor

Keçiören Belediyesi e-konservatuvarında THM Korosu derslerinin 24 bölümü “kecmek.keciören.bel.tr” web adresinde yayınlanarak eğitimlerine devam ediyor. Derslerde, THM korosunda değişik dizi ve usullerde koro ve solo olarak repertuvar çalışmaları gerçekleştiriliyor. Genellikle klasik özellikteki türkülerle devam eden koro çalışmalarına tüm vatandaşlar ücretsiz olarak katılabiliyor.

Konserler şehri Keçiören

Keçiören’in konserler şehri olduğunu anımsatan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da, pandemi nedeniyle ara verilen sosyal ve kültürel etkinliklerin tekrar başlamasıyla birlikte Türk Halk Müziği Korosu konserlerine devam edileceğini kaydetti. Başkan Altınok, “Türkülerle, sazlı-sözlü konserlerimize inşallah en kısa zamanda ev sahipliği yağacağız. Türkülerimiz kültürel değerlerimizi gelecek kuşağa taşıyan sözlü ve yazılı yapıtlar olarak Türk milleti var olduğu sürece ebedi kalacaktır.” dedi.

Öğrencilerimizin başarılı olacağına inanıyorum

TRT Sanatçısı Ertuğrul Karabulut ise e-konservatuvar eğitimlerinin verimli geçtiğini belirtirken, koro halinde türkü icra etmenin inceliklerini öğrettiklerini belirtti. Eğitimler sırasında solo olarak da repertuvar çalışması yapıldığını aktaran Ertuğrul, “Klasik türkülerimizle repertuvar çalışması yaptık. Solo ve koro olarak eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Derslerimize sürekli katılım sağlayan öğrencilerimizin başarılı olacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/543296/keciorenin-thm-korosu-saglikli-gunlere-hazirlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.