Mercedes’in yeni gösterge paneli: MBUX Hyperscreen

Mercedes'in gelecek otomobillerinde kullanılacak MBUX Hyperscreen tanıtıldı. Panel, Mercedes-Benz'in elektrikli otomobillerinde kullanılacak.
Ankara Masası
|
25 Ocak 2021, Pazartesi - 00:41
Mercedes’in yeni gösterge paneli: MBUX Hyperscreen

Mercedes-Benz’in gelecek elektrikli lüks otomobillerinde kullanacağı gösterge panelinin adı MBUX Hyperscreen. Panel; kabinin genişliğinde, kavisli bir ekran tasarımına sahip. Biri sürücü için, biri merkezi sistem için, diğeri de yolcu için olmak üzere üç farklı bölümden oluşuyor. Merkezi sistem ve yolcu eğlence sistemi üstün görüntü kalitesi ve dokunsal geribildirim sunan OLED teknolojisine sahip.

MBUX Hyperscreen’in yüksek kaliteli yüzey etkisi verebilmesi, yansımaları azaltması ve temizliği kolaylaştırması için “gümüş gölge” adı verilen üç katmanlı bir kaplama işlemi bulunuyor. Ambiyans aydınlatması, panelin havada asılıymış gibi görünmesini sağlıyor. Hyperscreen’de hava menfezleri için iki tane boşluk bulunuyor.

Mercedes-Benz S Serisi ve Maybach‘da da bulunan işletim sisteminin kullanımının son derece kolay ve öğrenmeye son derece istekli olduğu belirtiliyor. Kullanıcının tercihlerini öğrendiği ve gerektiğinde uygun araç işlevlerini gösterdiği söylenen, yapay zekayı kullanan teknoloji, karmaşık alt menüler arasında gezinme ihtiyacını ortadan kaldıran bir sıfır katman menü sistemine sahip.

Mercedes’in birinci nesil MBUX sisteminden gelen veriler, ekran kullanımın çoğunlukta navigasyon, radyo, medya ve telefon işlevlerinden oluştuğunu, dolayısıyla bunların merkezi ekranda tutulduğunu gösteriyor. Yapay zeka ile bunlarla birlikte 20 farklı fonksiyon daha kullanıcılara sunulabiliyor.

Sistemin yapay zekayla yapabilecekleri arasında otomobilin koltuk ısıtması veya masaj gibi sürücünün alışkanlıklarını öğrenme becerisi bulunuyor. Otomobil, sürücünün daha önce yaptığı işlemin GPS koordinatlarını hatırlayarak süspansiyon yüksekliğini de değiştirebiliyor.

MBUX Hyperscreen, bu yıl tanıtılması planlanan EQS sedan modelinde opsiyonel bir şekilde olacak. Sistemin, 2022’de tanıtılacak olan EXQ SUV modelinde de bulunacağı tahmin ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/543399/mercedesin-yeni-gosterge-paneli-mbux-hyperscreen
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.