Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet yük değildir, devlet yük alır

Elazığ depreminin birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen deprem konutları anahtar teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet yük değildir, devlet yük alır. Devlet vatandaşının mutluluğuyla mutlu olur. Onun için geçmişte devlete 'devlet baba' demişler." dedi.
Ankara Masası
|
25 Ocak 2021, Pazartesi - 16:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet yük değildir, devlet yük alır

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yazıkonak’ta Elazığ depreminin birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim töreninde konuştu.

"Gakkoşlara yakışan binalar yapıldı"

Tören alanına gelmeden önce Gakkoşlara yakışan binalar yapıldığını gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet yük değildir, devlet yük alır. Devlet vatandaşının mutluluğuyla mutlu olur. Onun için geçmişte devlete 'devlet baba' demişler." dedi.

Toplam 8 bin aileye yeni ev

Erdoğan, Malatya'da 1195 konutun hizmete sunulduğunu belirterek, "Bugün Elazığ'da 5 bin 500 konutu daha teslim ederek toplam 8 bin ailemizi yeni evlerine kavuşturduk." diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Son 8-9 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayarak, 6 milyon insanımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Ülkemizin yapı stokunun önemli bir bölümü depreme dayanıksız olarak inşa edilmiştir. Marmara depreminin ardından bu gerçek tüm çıplaklığıyla kendini göstermiştir. (İstanbul'da) Hedefimiz acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutu önümüzdeki 5 yılda tamamlamaktır."

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/545385/cumhurbaskani-erdogan-devlet-yuk-degildir-devlet-yuk-alir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.