AB, Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarından vazgeçti

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Aralık'taki liderler zirvesinde Türkiye'ye karşı alınan ek yaptırım kararlarının, Türkiye-Yunanistan görüşmelerin başlaması üzerine rafa kaldırıldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
26 Ocak 2021, Salı - 00:47
AB, Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarından vazgeçti

AB Dışişleri Bakanları, Türkiye'ye yönelik Aralık ayındaki liderler zirvesinde kararlaştırılan yaptırımları rafa kaldırma kararı aldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Olumlu gelişmeler kaydedildiğini gördüğümüz için Türkiye'ye karşı bugün yaptırım kararı almadık" dedi.

"Uzun süredir beklediğimiz olumlu sinyaller"

Yunanistan ile Türkiye arasında 2016'da son verilen istikşafi görüşmelerin bugün yeniden başlatıldığına ve Türkiye'nin şu an Doğu Akdeniz'deki tartışmalı bölgelerde gemisinin bulunmadığına işaret eden Maas, "Bunlar uzun süredir beklediğimiz olumlu sinyaller. Bu sinyallerin AB tarafından gelecek yaptırım kararlarıyla gölgelenmemesi gerekir" dedi.

"Pozitif gündemden bahsedecek durumda oluruz"

Almanya Dışişleri Bakanı, şimdi Ankara'dan gelen olumlu sinyallerin kalıcı olmasının önem taşıdığını vurgulayarak "O zaman AB ile Türkiye arasında yeniden bir pozitif gündemden de bahsedebilecek durumda oluruz" diye konuştu.

DW Türkçe'nin haberine göre Maas, AB tarafından pozitif gündemin, Türkiye ile Gümrük Birliği'nin genişletilmesi ve Suriyeli sığınmacılara ek yardımlar gibi maddeleri kapsayabileceğini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/546468/ab-turkiyeye-yonelik-yaptirim-kararlarindan-vazgecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.