Ankara'da FETÖ’nün izdivaç yapılanması operasyonunda ayrıntılar

Ankara'da FETÖ soruşturması kapsamında örgütün güncel izdivaç yapılanmasına yönelik operasyonda 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin katalog evlilik olarak tabir edilen örgütsel evlilik faaliyetlerinde yer aldıkları belirtildi.
IHA-20210126AW225992
|
26 Ocak 2021, Salı - 10:10
Ankara'da FETÖ’nün izdivaç yapılanması operasyonunda ayrıntılar

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgütün izdivaç yapılanmasına mensup 19 kişi hakkında Ankara merkezli 13 ilde gözaltı kararı çıkarıldı.

10 kişi gözaltına alındı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün etkin pişmanlıktan yararlanan şahısların ifadeleri doğrultusunda tespit ve teşhis ettiği şahıslara yönelik operasyonlarda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yeniden yapılanma faaliyetleri

Öte yandan şüphelilerin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yeniden yapılanma faaliyetlerini organize ettikleri ve katalog evlilik olarak tabir edilen örgütsel evlilik faaliyetlerinde yer aldıkları belirtildi. Örgütün hijyen evleri dediği hücre evlerini yeniden kurmak için mensuplarına finans sağlamaya çalıştığı da kaydedildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/546718/ankarada-fetonun-izdivac-yapilanmasi-operasyonunda-ayrintilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.