Dr. Ramazan Demirtaş'tan deprem tahmini uyarısı

Uzman Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, depremlerden ders alınması gerekirken, bulutlardan ve karıncalardan deprem tahmin kursuna geçildiğine dikkat çekerek "Nasılsa doktora unvanım var, bu gidişle ben de beyin ameliyatları yapabilirim" dedi.
Ankara Masası
|
26 Ocak 2021, Salı - 13:52
Dr. Ramazan Demirtaş'tan deprem tahmini uyarısı

Uzman Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada işin uzmanları tarafından yapılmayan deprem tahminlerine tepki gösterdi. 

Depremlerden ders alınması gerekirken, bulutlardan ve karıncalardan deprem tahmin kursuna geçildiğini ifade eden Demirtaş, "Ulusal basınımızı kutlamak lazım, uzay yolculuğumuz hayırlı olsun. Nasılsa doktora unvanım var, bu gidişle ben de beyin ameliyatları yapabilirim" dedi.

"Deprem olabilirmiş..."

"Hava 3 gün boyunca kapalı olursa 6,5 büyüklüğünde deprem olabilirmiş..." ifadelerini kullanan Demirtaş, Ankara'da havanın son üç gündür karanlık olduğunu ifade ederek söz konusu açıklamayı ti'ye aldı. 

Demirtaş, bir takipçisinin bu mesajların ciddiye alınabileceğine yönelik uyarısına ise  "Ben dikkat ediyorum ve ti'ye de alıyorum.. Ama bu ülkenin ulusal kanalı bu masalları canlı canlı veriyor. Ben yazsam ne olur yazmasam ne olur" yanıtını verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/547513/dr-ramazan-demirtastan-deprem-tahmini-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (30)

Yorumunuz İletilmiştir.
Kadir Sütçü
30 Ocak 2021, 00:50
Sayın Dr. Ramazan Demirtaş'ın bilgisine Mevcut bilimde Richter ölçeğiyle deprem büyüklüğü boşalan enerjinin kgr cinsinden atmosfere salınan enerjinin miktarıyla ilgili olmasından dolayı deprem öncesi ve deprem anında boşalan enerjinin atmosferin katmanlarından Troposfer ve Ozon tabakasındaki hareketliliği meydana getirdiğini tespit ettim. DEKOS (Deprem Kuvveti Organize Sistemi) METEOROLOJİ 21 Yıllık bir çalışma sonucunda DEKOS METEOROLOJİ istasyonumu kurdum. Dünyada hava tahmini yapılan uydu görüntülerinde depremlerin basıncı dikkate alınarak, rüzgarın hızının arttığı Sütçü (Deprem) Bulutlarının oluşumu ve yön istikametiyle sıcaklığın etkilendiği ve yağışın meydana gelişiyle ilgili görselliklerle deprem tahmini yapmaktayım. 2008 Yılından itibaren uydu görüntülerindeki Sütçü (Deprem) Bulutlarıyla deprem tahmini yapılabileceğini öğrendim. Sarıyer Kent Konseyi onayı ile 16 ilden 29 meslek sahibi 55 katılımcıya ilk defa Deprem Tahmini konusunda 15 Aralık 2020 - 15 Ocak 2021 tarihleri arasında ZOOM ile online olarak 30 saat ders verdim. Beni ve Projemin faydalı olup olmadığını 1.Online Deprem Tahmini Kursuna katılarak katılım belgesi alan arşivimde bulunan 7.552 Klasör içindeki 487.594 dosyadaki bilgi birikimini görüp 30 saat gibi kısa sürede alınamayacağını bilen ve 2.kursun açılabilmesi için Sarıyer Kent Konseyi Başkanlığından talep eden www.facebook.com/DepremTahmini sayfamda görüşlerini bildiren öğrencilerime sorabilirsiniz.
Sare hatun aciklier
31 Ocak 2021, 09:37
Dr. Ramazan beyden çok rica ediyorum, Kadir beyin calismalarini incelesin ve oyle karar versin. Önyargılı olmasin, çünkü bu toplumun hergün deprem olacak tedirginlikgi yerine öngörüp tedbir almasi açısından faydali olacaktir.
Suzan
31 Ocak 2021, 09:41
Kadir beyi yaklaşık 3 4 yıldır takip ediyorum. Deprem tahminleriyle bizi hiç yanıltmadı. Sizlerin böyle bir başarısı var mı. Biryerde deprem olacaksa bunların ilk tepkisini doğadan görürsünüz. Mesela karıncalar, mesela bulutlar, mesela rüzgar. Doğayı okumayan sadece bilimsel veirlere bakan insanların Kadir bey gibi insanları eleştirmesi çok saçma. Önce gözünüzü açıp doğaya bakın. Doğa olmazsa bilimde olmaz.
Zelal G.
31 Ocak 2021, 09:57
Neyi ne kadar takip ediyorsunuz bilemem ama ben onu takip ettigimden beri daha rahat uyuyorum.deprem tahminlerini uydurmuyor müneccim değil küresi yok.yillardir her olayı büyük bir dikkatle inceleyip değerlendiriyor,rapor ediyor.daha iyi hava gözlemleri icin evinin yakınına bir istasyon kurdu.evine karıncalardan laboratuvar kurdu.tum dünyayı inceliyor.yapmayin elinizi vicdanınıza koyun yorum yapıp karalarken.sadece biraz takip edin tahminlerinin yüzdelik dilimlerine bakın.karincalara takmış herkes peki dünyayı nereden biliyor.karincalar İstanbul ve çevresi için.lutfen dikkatli de dinleyin kış için demiyor ki 3gun hava kapalı olursa diye kışın zaten hava kapalı olur.ah adının önünde unvanı olan egolu kesim.bilimin önünü kapatan kesim.
Gülsüm Özdemir
31 Ocak 2021, 10:11
Ramazan Demirtaş beyefendi şu zamana kadar depremler veyahut deprem kestirimi ile ilgili şu zamana kadar elle tutulur bir çalışma yapmış mı?Yapanlara ve kanıtlayanlara atılan bu çamur niye ?
Tuncay Özdur
31 Ocak 2021, 10:29
Sayın Ramazan Demirtaş Yapmış olduğunuz Doktora,bu konuda başka insanların yapmış olduğu olumlu ve faydalı hizmetleri aşağılama hor görme hakkı vermez,aksine bu konuyu araştırayım üzerine düşelim konuyu bilimsel hale getirelim, ülkeye,insanlarımıza bir faydamız olsun demek sizi yüceltir.
Yasemin ÇIPLAK
31 Ocak 2021, 10:36
Kadir Hocaya 30 saatinizi siz de ayırın ondan sonra konuşun. İnsanların emeklerini tiye alırken onca başarılarını görmezden gelmek niye.Neden bunca insanın günahını almak. Engelleyerek köstek olarak nice insanların vebalini yüklenmeyin. Kadir Sütçüyü bir yıldır takip ediyorum ve güveniyorum da. Ülkeye faydası olan değerlere köstek değil destek olun lütfen.
Betül Demir
31 Ocak 2021, 10:47
Dr.Ramazan Demirtaş Bey'in yorumlarını şaşkınlıkla okuyorum. Birşeyi bilmek için ünvan sahibi olmak gerekmiyor..Ben merak ettiğim için Kadir Sütçü Bey'i takip ettim dersine de katıldım. Senelerini vermiş çok büyük emeği var.Senelik bilgilerini bize basite indirerek 30 saatlik dersiyle anlatipta ben bile ufak depremleri tahmin edebiliyorsam lütfen makalelerini bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim...
Nilüfer Özsakallı
31 Ocak 2021, 10:50
Ramazan Demirtaş da,Kadir Sütçü beyin çalışmalarını inceleyen"bilim adamları" gibi bu araştırma nefsime ağır geldi diyenlerden. Bari set olmayın birlikte çaba gösterin.ti ye alıyormuş, amiâne tabirler bu isimlerinin önünde sıfat olan insanlara da pek yakışıyor!!??
Ekrem hoca
31 Ocak 2021, 11:02
Er kişi kendine yakışanı yapar, bir diğeri alenen tiye alarak gene kendine yakışanı yapar, ünvanı ne olursa olsun, fark ortada, üslubundan dolayı Kadir beye teşekkürler. Milletimiz görsün ünvan almış ama alay ediyor
Mehmet Güneş
31 Ocak 2021, 11:10
Depremlerden önce doğanın ve canlıların anomali verdiğini biz sade vatandaşlar bile görebiliyorken Prof, Doç. ünvanlı insanların görmemesi, görmemek için uğraşması çok vahim bir durum. Çağ atamaları, klişeleşmiş, fosil bilgilerden sıyrılıp yeniliklere açık olmaları gerekiyor. Bunu yapamıyorlarsa bile en azından Kadir Sütçü gibi Deprem tahmini konusunda araştırma, tahmin yapanlara köstek olmasınlar.
Bahar Armağan Mendeş
31 Ocak 2021, 11:12
Kadir Beyin çalışmalarını takip ediyorum.Tek başına çıktığı bu yolda ısrarla ilerliyor ve tahminlerinin doğruluğu onu başarılı kılıyor. Sayın Ramazan Demitaş'a da Dekos etkisini anlaması için derslere katılmasını öneririm. Bilim insanlarını yıldırmaya çalışmak çok büyük bir hata.
SÜHEYLA KURT
31 Ocak 2021, 11:27
Sayın demirtaş; sizin doktoranıza sıfatınıza bilginize kariyerinize saygımız sonsuz..Bizler hiç bir şey bile bilmeden @Kadir sütçü hoca ( hoca diyorum çünkü kendisi de değerli öğretmenlerimizdendir)ile karşılaşıp onun bilimsel bilgi ve gözlemlerine dayanan araştırmalarını izlemledikten sonra bulut hareketlerine göre nacizane tahminde bulunup daha sonra tahminlerimizin gerçekleştiğini görebiliyorsak ve bunları sizlere metin metin iletmeye çalışıyorsak size düşen de bu kadar insanın ortak noktada birleştiği bir kuramın arkasında durmaktır.Arkasinda durmak derken, kabul etmek degil arastirmak ve doğru olup olmadığını da bizlere(halkimiza) ispatlarıyla siz doktoralı unvan sahibi görevlilerin Kadir sütçü bey i karşınıza alıp bire bir görüş ve bilgi paylaşımı yapıp onun gibi ispatlı çalışmalar yapmanız gerekmiyor mu....sözkonusu olan insan hayati ise sayın Demirtaş SAYGILARIMLA
Güngör Reisoğlu
31 Ocak 2021, 11:41
Ramazan Bey, hava üç gün kapalı ise durumu kapalı olan yer için değil ayrıca, kışın da değil siz saptırmalar ile medyatik olmaya çalışıyorsunuz sanırım, ee tabi o kadar oku Prof. ol ama biri çıksın ve verdiği dersler sonucu öğrencileri depremleri tahmin etmeye başlasın sizin konumuzda olsaydım belki bende saptırırdım!
erhan
31 Ocak 2021, 12:14
ilk önce yapılana saygı duymak lazım kadir sütçü hocamı yıllardır takip ediyorum. bu konuda da kendisini tebrik edip başarılar diliyorum. bilim her zaman araştırma gereken bir konu meyve veren ağaca taş atmayıp sulamak gerekir onun için kadir hocamın deprem tahminlerini eleştirmek yerine derslerini ve tahminlerini takip etmeden eleştirmemek gerekir saygılarımla
Esma Gngr
31 Ocak 2021, 13:01
Ramazan Hocayı da Kadir Hocamı da uzun zamandır takip ediyorum. Kadir Hocamız sadece bilim için, herkesin bilgiye ulaşabilmesi için uğraşıyor. Ramazan Hoca maalesef sürekli diğer insanları yeriyor "ben derim bu doğrudur" görüşünde... Ve ne yazık ki saygısını yitiriyor. Artık kendisini takip etmiyorum ancak konuşuyor. Kadir Sütçü Hocamızdan ücretsiz deprem tahmin eğitimi aldıktan sonra yalmis olduğumuz tahminler doğru çıktıkça kendisine saygımız sevgimiz kat be kat arttı. Ramazan Hoca lütfen haddini bilsin.
Bir garip yolcu
31 Ocak 2021, 13:03
Ramazan bey kadir bey bilimin bir noktasından yakalamış da siz koskoca bilimcisiniz daha marmaranın altında ki fay yapısını bilmiyorsunuz yada bilmek için ne yaptınız hatta deniz içi diyelim marmara hadi daha karasal daki fay yapıları bile sağlıklı değil gündem ve piyasa yapmak için başka yol tercih edin en beter cahillik bilim ile uğraşanları aşağı görmektir
KÜTAHYA'lı AHMET DENİZ
31 Ocak 2021, 13:18
DR.RAMAZAN DEMİRTAŞ'ın yorumlarını okuyunca sade vatandaş olarak yadırgadım! Önyargı ve ego zamanla insanın doğruları, gerçekleri kabul etmesine mani oluyor. Batı dünyasına olan bağımlıkığımız malesef bu platformda da hortlamış onların sözünden çıkamayan bilim insanlarımız sayesinde insanlarımız, halkımız kendi aklını mantığını daha da önemlisi özgüvenini kullanamaz oldu, bu tabuyu yıkmamızın zamanı gelmedi mi? Türkiye'den bir ÖĞRETMEN KADİR SÜTÇÜ adında (benim için PROF) bir insan 1999'dan bu zamana araştırma, belgelendirme, sorgulama ve eleştirilere rağmen harikulade bir ESER olan DEKOS(Deprem Kuvveti Organize Sistemi)adı altında deprem tahminiyle ilgili açıklayıcı, anlaşılır mantığa uyan MAKALE'ler yazmış!!! Bu makaleleri okumadan anlamadan önyargı ve ego duygularına yenilerek klavye başından hop oturup hop kalkmak yorar insanı(bir kitaptan alıntıdır: kendisine güveni olmayan, toplumda kabul göremeyen kişiler duvarlara, masalara, kapı arkalarına haykırışlarını yazarlarmış) SAYIN DR. RAMAZAN DEMİRTAŞ'ın yaptığıda buna benziyor... Kadir SÜTÇÜ'nün makalelerini LÜTFEN okusun. Şahsen 2011 KÜTAHYA/SİMAV depreminden sonra tanıdım, sorguladım, eşleştirdim kadir hocamızı (telefonla bizzat görüşerek) online ders aldım, iyiki almışım herşeyi görerek, takip ederek, analiz ederek idrak edebiliyorum NE MUTLU BANA Teşekkürler KADİR SÜTÇÜ...
Ekrem hoca
31 Ocak 2021, 13:56
bu arada ben Ankara'dayım, 3 gün boyunca hava kapalı değildi, ara ara güneş yüzünü gösterdi, malum şahıs dört yanı çevrili duvarlardan kendini çıkartmadıysa veya renkli camından dışarıya bakıp da havayı kapalı gördüyse bunu bilemeyiz.
Aziz Akgüç
31 Ocak 2021, 14:16
Mesele şu ; Sayın Demirtaş'ın deprem olduktan sonra araştırma ve inceleme gibi bir bilime ;ama Kadir Sütçü'nün deprem olmadan önce tahmin edebilme gibi bir bilime sahip; bizim içinde önemli olan insanların canının yanmadan çözüm ve pratikler yapmak.
Alper Z.
31 Ocak 2021, 16:10
Ben İzmir'den bir Gönüllü Meteorologum. 2008-09 sezonundan beri gönüllü olarak hava tahmini yapıyorum. Kadir SÜTÇÜ hocamızı da hafızam beni yanıltmıyorsa 4-5 senedir dikkatle takip ediyorum. Meteorolojik sayısal modellerin çiziminde prognostiği dediğimiz yani basınç sistemlerinin gelecekte izleyeceği yol ve sebep olacağı meteorolojik olaylar -bugün en yaygın olarak kullanılmakta olan- GFS (Global Forecast System) dediğimiz küresel hava tahmin sistemi ile tahmin edilmeye çalışılmaktadır. Bilgisayarlara girilen başlangıç verilerinin çalıştırılması ile gelecekteki durum tahmin edilmeye çalışılır. Biz meteorolojide tutmayan tahminleri veya son anda değişen durumu hep "havanın kaotiği" dediğimiz olguya bağlarız. Bu durumu araştırırken Deprem tahmin uzmanı Kadir SÜTÇÜ hocamızla netten tanıştık. Bu tanışmanın akabinde tutmayan tahminlerin sebebinin meydana gelen ve meydana gelecek depremlerin GFS sistemindeki başlangıç verilerini değiştirdiğini, bu sebeple tahminlerin tutmadığını anlamış oldum. Bu proses nasıl oluyor dersek depremler meydana gelmeden evvel yer kabuğundaki fay kırıklarından havaya çıkıyor ve atmosfere bir etkisi oluyor. Diğer taraftan meydana geldikten sonra da atmosfere bir tesiri olmaktadır. Depremler atmosfere büyüklüklerine göre partikül fırlatmaktalar. Bu ise modern bilimin şu ana kadar nazarı itibare almadığı bir hakikat olarak görülmektedir. Depremler meydana geldikleri bölge üzerinde bir daire çizilirse bunun dışında kalan bölgelerdeki hava durumuna tesir etmektedir. 17 ağustos 1999 Marmara depremi evveli hava sıcaklıkları normallerin çok üzerindeydi hatırlanacaktır ve bu durum meydana gelecek depremin ısıtmasıydı. Deprem meydana geldikten sonra da o anormal sıcaklıklar normallere doğru azalmış ve enteresan olarak müşahede ettiğimiz husus bu depremin Moskova semalarını bulutlandırdığını tespit etmiş olmamızdır. Depremlerin hava şartlarına olan bariz etkilerine başka örnekler vermek gerekirse: 1-2017 Senesinde Sisam adasında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmeden evvel İstanbul’da havayı soğutmuş ve binlerce şimşek-yıldırıma yol açan gök gürültülü sağanak yağış gözlemlenmiştir. Bu da yerdeki çakmak taşı etkisinin ve deprem olacak istikametin tersi yönde elektriklenme ile meydana gelen yağışı göstermiştir. 2-Yine 2017 Senesinde 6,7 büyüklüğünde Gökova depremi meydana gelmeden evvel İstanbul’da havayı soğutarak temmuz ayında çok kuvvetli bir gök gürültülü sağanak yağış ile çok sayıda şimşek-yıldırım vuku bulmuş ve ekstrem dolu yağışları görülmüş hemen akabinde Gökova depremi meydana gelmiştir. 3-2019 Senesinde Silivri’de meydana gelen 5,8 depremi evvelinde Mora yarımadası ve Kıyı Ege’de havayı soğutarak 30 bin adedin üzerinde şimşek-yıldırım gözlemlenmiş olup akabinde Silivri’de deprem meydana gelmiştir. Bu husus Kadir SÜTÇÜ hocamızın ifade ettikleri gibi çakmak taşı etkisi sebepli elektriklenme demektir ve bu elektriklenme olan bölgenin boylam olarak tam karşılığı olan bölgede deprem vuku bulmuştur. Bu hakikatler ışığında depremlerin önceden bilinemez olmadığı, deprem tahmininde bilimsel olarak farklı teknik-metotların kullanımının mümkün olduğu, depremlerin hava durumu ile yakınen alakası olduğu vb hususların bilimsel deney-gözlem gibi metotlarla netleştiğini söyleyebiliriz.
Özlem Kılıç
31 Ocak 2021, 16:29
Bilimin kaynağı doğadır.. sizin çok kitap okuyarak,çokça sınavlardan geçerek ulaştığınız dr. ünvanınız birzamanlar elinde kitap olmayıp yalnızca doğayı okuyarak bilime ulaşabilen insanların eseridir.o yüzden akademik kariyeri olmadan bilimle ilgilenen insanları Tİ YE ALMAK yerine ciddiye almanızı tavsiye ederim!!Size başka bir tavsiyem de akademik kariyerinizin hakkını vermek adına Kadir Sütçü beyin çalışmalarını titizlikle inceleyip, insanlık yararına bu hizmete destek olun.. Artık canlılar ölmesin!
ilker Özyılmaz
31 Ocak 2021, 16:41
Dr.Ramazan Demirtaş benim sizin gibi bir ünvanım,da yok fakat sayın Kadir Sütcü hocam,'ın çalışmalarını takip edip anlamaya çalışıp sorguluyorum ve tahminlerin başarı oranının 100/95 olduğunu söyleyebilirim. Demekki burda bir şey var birşeyler öngörülebilir. Bu kadar tesadüf olmaz herhalde. EVRENDE EN BÜYÜK ZİYAN SORGULAMA YETENEĞİNİ YiTiRMiŞ BiR BEYiNDiR.😊 Bence sizde biraz sorgulamalısınız cunki kadir hocamın sadece söylediklerinden iki kelimeyi cımbızlayarak tiye almakla olmaz bu işler.
Murat gulseven
31 Ocak 2021, 17:49
Bence kadir sütçü yu takip edip biraz dinlese kendisine ikna olacak.korktugu için isi sulandirmaya çalışıyor. Ben yaptım demekle bilim olmaz dinlemek gerekir.aaygili olmak gerekir.
Dilek Çoşar
31 Ocak 2021, 20:14
Sayın Ramazan Demirtaş depremlerden ders aldığım için ;deprem tahmin kursuna katıldım.Yılın en soğuk gününe yaklaşırken güneşli bir İstanbul sabahına uyandık.Bulutları. batıdan doğuya hızlıca gönderen kuvvet;Deprem kuvveti organize sistemidir.Deprem ulusal hatta küresel bir doğa olayıdır.O yüzden Kadir Sütçü hocamızın ulusal bir kanalda kendisine verilen çok kısa bir sürede projesinin sadece fragmanını veriyor olması sizi rahatsız etmemeli.Kadir Bey i biz dinledik eğer sizde dinlerseniz,milyonlarca insanın hayatta ,İstanbul u ayakta tutabilirsiniz.
İZMİRLİ
31 Ocak 2021, 22:04
Kadir bey'in sms üyesi olarak şunu söyleyebilirim,senelerdir takip ediyorum şu an %94 doğru tahmin oranı var. O veya bu şekilde depremi doğru tahmin ediyorsa biraz saygı gösterip fırsat verilmeli.İzmir'de yaşadığımız depremi 11 gün önceden büyüklüğüne kadar bildirmiş bir kişi kendisi. Peki eleştirenler bir gün deprem olucak demekten başka ne bilgi verebildi ? Elbette ki diplomalılar olarak doğal olarak eleştiriyorsunuz fakat akademik olarak elde ettiğiniz bilgi birikimlerini Kadir bey'in projesiyle birleştirseniz belki de ülkemiz bu konuda çağ atlıyacak. Saygılar...
Kadir Sütçü
31 Ocak 2021, 23:15
Bana ilkokulu bitirmiş, bilgisayar kullanabilen zeki öğrencileri getirin. Vereceğim dersler sonunda depremleri tahmin edebilecek bilgiye sahip olacaklar. Ayrıca depremleri tahmin edebileceklerdir. Depremleri tahmin etmek için titrili olmaya gerek yoktur. www.kadirsutcu.com
Kadir Sütçü
31 Ocak 2021, 23:43
Dünyanın gözü önünde ve Ankara AFAD bürosunda 30 saatte bunu başardığımda bana hangi unvanı verebileceksiniz? www.kadirsutcu.com
Dr Ege Evin
01 Şubat 2021, 12:56
Kadir Sütçü dekos projesinde yüksek uydu bulutlarının hareketleri ve 12 koloniden oluşan analitik sistemde davranış verileri alınan karıncalar özel laboratuar koşullarında incelemektedir. Yıllardır doğayı gözlemesi sonucu İstanbul’un çevredeki depremlerin ön işaret vermek için İstanbul’un havasını yaz ise 3 gün kapadığını görmüş ve bu gözlemini bizimle paylaşmış. Programda özellikle İstanbul demesine rağmen makalelerini okumayı, derslerini dinlemeyi bıraktım 20 dk programk sonuna kadar bile izlememişsiniz ki Ankara nereden çıktı? Kadir Sütçü nün projesini tabii ki eleştirebilirsiniz, bilimsel çerçevede Hawaii Adası’na depremlerden önce neden yüksek bulutların yaklaşamadığını kendi gözlemleriniz ile bize anlatabilirsiniz... Ancak bu şekilde her lafı her sözü çarptırırsanız bu projeyi yakından takip eden 54 kişi karşısında çok gülünç duruma düşüyorsunuz. Sizi bilimsel çerçevede yapacağınız eleştirilere davet ediyorum. Derslere davet ediyorum.. Böyle oraya buraya proje ile alakası olmayan ancak projeyi karalayan yazılar yazıp cevap hakkı doğan sorularınıza olan cevaplarımızı sosyal medyadan kaldırmanız hiç etik değil. Bu medya platformu tarafsız ise lütfen Kadir Sütçü’nün doğan cevap hakkını da haber yapsın... Eğer proje insanların hayatını kurtarmak için erken uyarı sistemine dönüştürebilecekken bilimadamları araştırmadan karalamaya çalışır ve proje bilimadamlarımız tarafından geliştirilemezse olası büyük bir depremde milyonların kanı elinize bulaşacaktır...
Dr. Ege Evin
01 Şubat 2021, 16:12
alay ettiğiniz kişiler, olası istanbul depreminde canlılar ölmesin diye uğraşan, gece gündüz gözlem yapan makale okuyan sayın Kadir Sütçü ve 54 öğrencisidir. Ve malesef dekos projesini geliştirmek için her saniyenin değerli olduğu bir zamanda, büyük depreme her saniye daha da yaklaşırken gözlem yapmak, makale okumak yerine sizin yersiz eleştirilerinize çok kıymetli zamanımızı harcıyoruz.. ancak proje bilimadamlarına, yetkililere ulaştırılamaz, geliştirilemez, erken uyarı sistemine dönüştürülemez ve istanbulda olası büyük depremde en az 1 milyon mezar kazılırsa bizim en azından vicdanımız rahat olacak çünkü insanlığı depremden kurtarmak için gece gündüz çalıştık diyeceğiz.. peki ya siz!??? Beni ister bir tıp hekimi olarak, ister bilim insanı olarak, ister canlıların canını önemseyen bir gözlemci olarak ne olarak kabul ediyorsanız edin rica ediyorum eleştirilerinizi öğrencilerinizle beraber gelip derslerde yapınız. Zira sosyal medyadan yaptığımız yorumlarımız sonucu ne yazıkki bizi engelliyorsunuz. Yıllardır sizi takip ediyorum ve zaten insanlığa ve bilme verdiğiniz değeri bilmesem yorum dahi yazmaya tenezzül etmezdim..