Mehmet Aztekin: İş yerlerimiz açılırsa daha çok memnun oluruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ödemesi açıklamasını değerlendiren Ankara Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Aztekin, "Destek ödemesi elbette bir aslanın ağzına su vermiş gibi makbule geçiyor. Teşekkür ederiz ama iş yerlerimiz açılırsa daha çok memnun oluruz.” dedi.
Büşra Bayrak
|
27 Ocak 2021, Çarşamba - 18:12
Mehmet Aztekin: İş yerlerimiz açılırsa daha çok memnun oluruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan lokanta, restoran ve kafe gibi işletmelere yönelik destek ödemesi müjdesi sektörde olumlu karşılandı. 

Ankara Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Aztekin, pandemi sürecinde esnafın çalışan sayısında düşüklüğe gittiğini, kalan işçilere yevmiye veremediklerini, kiralarını, SSK ile Bağkurlarını artık ödeyemeyecek durumda olduklarının altını çizdi. 

 "Erteleme ile bu işler olmuyor"

Ankara Masası'na konuşan Aztekin, "Verilen destek hibeyse elbette çok güzel. Ötelemeyle bu iş yürümüyor artık. Benim esnafım ödünç parayla geçiniyor. Biz baştan beri diyoruz ki, esnaf kefaletle, faizli krediyle, erteleme ile bu işler olmuyor. Bu iş bitene kadar en az 30 milyar, 40 milyar hibe kredisi verilsin ya da vergilerimiz af olsun. SSK, BAĞKUR bunlar alınmasın istiyoruz.”  diye konuştu.

"İş yerlerimiz açılırsa daha çok memnun oluruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lokantaların ne zaman açılacağı yönündeki soruya bilim kurulu işaret ederek verdiği yanıt hatırlatılan Aztekin, sözlerinin devamında kurula çağrıda bulunarak şöyle konuştu: 

“Oteller açık, Uludağ açık, yol boyları açık, otobüsler dolmuşlar tıklım tıklım. Şimdi lokantada bu vatandaşlar 15 dakika yemek yerken mi virüse yakalanıyor da lokantalar müşteri alamıyor? Biz 1 Haziran’da açılışa geçtiğimizde zabıtayla birlikte lokantaları denetledik, herkes kurallara uyuyordu. Biz şunu iyi biliyoruz, bir insanın ölümü bizim 1 milyar kazanmamızdan önemli değildir. Yeter ki insanlar yaşasın. Ama bu taraftaki adam da ‘ben koronadan değil, açılıktan öleceğim bana bir çare’ diyor. Bizim restoranlarımız artık müşteri alabilsin, biz her türlü tedbiri alarak denetimlerimizi yaparız. Bıçak kemiğe dayandı çok zor durumdayız. Destek ödemesi elbette bir aslanın ağzına su vermiş gibi makbule geçiyor, teşekkür ederiz. Ama iş yerlerimiz açılırsa daha çok memnun oluruz.”  

http://www.ankaramasasi.com/haber/549359/mehmet-aztekin-is-yerlerimiz-acilirsa-daha-cok-memnun-oluruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.