Arzu Erdoğral: Artışlar darbenin bir parçası

Gazeteci Arzu Erdoğral, gıda fiyatlarındaki artışları ekonomi üzerinden yapılmaya çalışılan darbenin bir parçası olarak niteledi. Erdoğral, artışlara neden olanların terör örgütlerinden daha tehlikeli olduklarını sözlerine ekledi.
Ankara Masası
|
27 Ocak 2021, Çarşamba - 18:44
Arzu Erdoğral: Artışlar darbenin bir parçası

Gazeteci Arzu Erdoğral , Ankara Masası özel yayınında Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını yanıtladı.

Gıda fiyatlarındaki artışların konuşulduğu canlı yayında Erdoğral, artışların ekonomi üzerinden yapılmaya çalışılan darbenin bir parçası olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka ve seçilmişlere yapılmaya çalışılan darbe girişiminin farkında olduğunu ifade eden Erdoğral "Ekonomi üzerinden bugün nasıl Türkiye'ye darbe yapılmak isteniyorsa bu da ekonomik darbenin bir parçası bana göre. Azımsanmayacak kadar önemli. Bugün herkes rahatsız ve bunu dile getiriyor. Ve sadece bir ceza keserek bunları caydıracağımızı ben açıkçası düşünmüyorum. Bugün nasıl Türkiye'ye çeşitli yöntemlerle saldırı oluyorsa bu da hem halka hem de seçilmişlere yönelik ki büyük bir darbedir, darbe girişimidir. Bu kadar iddialı konuşuyorum çünkü asla küçümsenecek bir şey değil. Cumhurbaşkanımız da bunun farkında ve bu konuda gerekli ekonomi ile ilgili birimlere kişilere talimat vererek neden böyle olduğuna dair bir araştırma yapılmasını istedi. Konuşmamın başında belirttiğim gibi soğan ve patateste de görmüştük biz bunu. Ne yazık ki soğan ve patates fiyatlarını arttırarak, gündemin tam da ortasına yerleştiler ve bundan sebep midir bu kadar cesaret almaları" diye konuştu.

"Çiftçi ve tüketicinin canı yanıyor"

Kesilen cezaların caydırıcı olmadığını belirten Erdoğral "Gıda fiyatlarının artışlarında dövizin yükselmesini bahane ediyorlar. Ama yine sizin vurguladığınız gibi döviz düştüğü zaman bu asla gıda fiyatlarına yansımıyor. Halkın cebine göz dikmiş kesimden bahsediyoruz. Bu kesim gerekli tedbirler alınarak, cezalar uygulanarak vazgeçirilmeye çalışılıyor ama bu yeterli olmuyor çünkü cezalar maalesef yeterli değil. Bir marketin zincirinin bir günlük cirosunun bu cezalara eşdeğer olduğu söyleniyor. Böyle olunca da ne yazık ki özellikle çiftçi ve tüketicinin canı yanıyor. Marketlere gittiği zaman insanlar sağa sola bakıp ne alacağını şaşırmış durumda ya da gidemiyorlar hakikaten çok yükseldi. Bu gidişat ile ilgili Cumhurbaşkanımız da neden böyle olduğuna dair araştırma yapılmasını istedi. Daha önce biz bunu biliyorsunuz soğan ve patateste de görmüştük ve sonuç itibariyle bir fırsatçılar ordusu karşımıza çıkmıştı." Dedi.

Erdoğral, halkın cebine göz dikenlerin terör örgütlerinden daha tehlikeli olduklarını söyledi. 

"Büyük bir suç işliyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefte olduğu ifade eden Gazeteci Erdoğral "Bir takım öneriler var, aracılar kalksın, aradan çıkarılsın vesaire gibi. Ve bugün Cumhurbaşkanımızı tehdit edenler var. Demokrasi dışı, hukuk dışı yöntemlerle koltuğundan etmeyi düşürenler, devirenler… Teröristler herkesin cebine göz dikerek yaptıklarıyla büyük bir suç işliyorlar. Ve bence Çok daha cezalar artırılmalı ve çok daha fazla cezalarla birlikte bu kişiler tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Muhalefette sadece eleştiri kültürü var"

Erdoğral, muhalefetin halkın sıkıntı çare olarak önerilerde bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi;

Şimdi sadece soğan patates değil neye baksan sebze, meyve, gıda, yağ, yumurta yani temel ihtiyaçlar da her şey inanılmaz derecede pahalı ve vatandaş da bundan tabii ki oldukça muzdarip. Bizde halk olarak tanelerle almaya alışkın değiliz. Meyveleri sebzeleri en sıkıntılı dönemlerde bile kilo ile almaya alışığız. Sonuçta muhalefete de bakıyoruz. Maalesef sadece bir eleştirme kültürü var. Ne yapılması gerektiği hükümete bu konuda nasıl destek olunur. Ne yazık ki böyle bir tavır göremiyoruz. Milli konularda özellikle halkın, halkı ilgilendiren konular da cebini ilgilendiren konularda ne yapabiliriz birlikte, nasıl önleyebiliriz ne yazık ki muhalefetin bu tutumunu senelerdir hatta geçmişten günümüze hiç görmedik desek yeridir. Tabii ki hükümete çok görev düşüyor. Bunların halledilmesi gerekiyor ve ben bu denetimlerin artırılacağını düşünüyorum. Ama dediğim gibi hep söylüyorum yine söyleyeceğim bu denetimlerle birlikte bu kişilere çok daha fazla cezalar verilmeli ki bunlar halkın cebine göz dikmekten vazgeçsin.

http://www.ankaramasasi.com/haber/549405/arzu-erdogral-artislar-darbenin-bir-parcasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.