Ankara’da fuhuş operasyonu

Ankara’da yetiştirme yurtlarından çıkan ya da ailevi sorunları olan kadınlara, tuzağa düşürerek senet imzalatan ve zorla fuhuş yaptıran çeteye operasyon düzenlendi. Baskında 8 şüpheli gözaltına alındı.
IHA-20210128AW227840
|
28 Ocak 2021, Perşembe - 08:02
Ankara’da fuhuş operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, "insan ticareti" ve "fuhuşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak ya da fuhuş için aracılık etmek veya yer temin etmek" suçlarının işlendiğinin istihbaratını aldı.

Önce takip sonra operasyon

Belirledikleri şüphelileri teknik ve fiziki takibi alan ekipler operasyonun düğmesine bastı. Tespiti yapılan ikametlere yönelik baskınlarda Y.B. isimli kadın ile birlikte E.K, E.D, E.G, M.B, O.D, O.K. ve S.B. yakalanarak gözaltına alındı.

Fuhuş amaçlı dairelere özel dizayn

Yapılan incelemelerde yetiştirme yurtlarından çıkan, ailevi veya ekonomik olarak zor durumda kalan çaresiz durumdaki kadınların tehdit yoluyla fuhuş yapmaya zorlandıkları belirlendi. Darp edilen kadınlara zorla senet imzalatıldığı ortaya çıktı. Şüphelilerin Yenimahalle ilçesinde belirledikleri daireleri de fuhuş amaçlı özel olarak dizayn ettikleri anlaşıldı.

Öte yandan yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce de söz konusu şüpheliler hakkında toplam 21 kez "Fuhuşa teşvik aracılık veya zorlama" suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/549586/ankarada-fuhus-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.