Muharrem İnce CHP'den neden ayrıldı?

Gazeteci Saygı Öztürk, yeni parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce'nin CHP'den kopuş sürecini anlattı.
Ankara Masası
|
06 Ağustos 2020, Perşembe - 23:12
Muharrem İnce CHP'den neden ayrıldı?

Cumhuriyet Halk Partisi'ne(CHP) en yakın gazetecilerden olan Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Muharrem İnce'nin partiden kopuş sürecine anlattı.

Ayrılışı 3 nedene bağlayan Öztürk, özellikle İnce'ye destek verenlerin tasfiyesinin altını çizdi.

"İNCE'NİN KIRGINLIKLARI VAR"

"Külliye çıkan CHP'li" haberinde Muharrem İnce'nin kendisine iftira atıldığını düşünmesine rağmen, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sessiz kalmasına İnce'nin kırıldığını söyleyen Öztürk "Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’na bazı kırgınlıkları var. Mesela bunlardan birincisi Talat Atilla’nın ‘Külliye giden CHP’li’ haberinin arkasından kendisinin gündeme gelmesi ve bunun genel merkezde bazı yöneticiler tarafından kasıtlı olarak çıkartıldığını düşünmesi. Bir çete tabirini kullanmıştı hatırlarsanız. Bu konuyla ilgili bir işlem yapılmasını istedi ama görüşemediler." diye konuştu.

"14 VEKİLDEN 12'Sİ LİSTEYE KONULMADI"

Öztürk, İnce'ye destek veren vekillerin parti dışında bırakıldığını söylerken "İkinci kırılma şöyle oldu. Olağanüstü kurultay talebinde 14 milletvekili Muharrem Bey’le hareket ediyordu. O 14 milletvekilinden 12’si listeye konulmadı. Sadece 2’si konuldu. Sonra onlardan Bolu Belediye Başkanı Tanju Bey ayrıldı belediye başkanı oldu. Dolayısıyla kendisine yakın milletvekilleri bu şekilde dışlandı."ifadelerini kullandı.

"450 DELEGE ELENDİ"

Muharrem İnce'nin parti içerisine taraftar bulmasının zorlaştığının altını çizen Öztürk "Üçüncüsü  Muharrem Bey’le hareket eden olağanüstü kongre döneminde 500 delegeden hemen hemen 450’si falan elendi. Yani bu kongrelerde falan seçilemedi. Dolayısıyla Muharrem Bey’in CHP içerisinde yeni bir taraftar bulması, hareket edecek yeterli oyu bulması çok zorlaştı." dedi.

"YÜZDE 99 PARTİYİ KURAR"

Bir görüşme olmazsa İnce'nin parti kuracağını söyleyen Öztürk "Muharrem İnce iddialı bir siyasetçi. Genel başkan olamayacağına göre bu şartlarda. Parti kurar yoluna çıkar mı? Bana göre Kılıçdaroğlu’yla görüşme sağlanamazsa Muharrem Bey yüzde 99 partiyi kurar" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/55401/muharrem-ince-chpden-neden-ayrildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.