Mamak'a yeni nesil aydınlatma

Mamak Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek dekoratif ve tasarruflu aydınlatma sistemlerini yerleştirmeye başladı.
Ankara Masası
|
31 Ocak 2021, Pazar - 11:28
Mamak'a yeni nesil aydınlatma

Şehir estetiği uygulamaları ile ilçenin çehresine görsel dokunuşlar yapan Mamak Belediyesi, aynı zamanda sürdürülebilir çevre politikası kapsamında kaynakların doğru kullanımı sağlamak amacıyla enerji tasarrufu gerçekleşmesine öncülük eden önemli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda ilçenin önemli ulaşım akslarından olan Mamak Caddesi'ne  dekoratif aydınlatma çalışması yapıldı.

"İhtiyaç dışı tüketimin önüne geçtik"

Dekoratif aydınlatma lambalarının takılması ile Mamak caddelerinin farklı bir görünüme kavuştuğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Mamak'ımızda yaptığımız bu çalışma ile hem dekoratif aydınlatma sağlanarak caddede görsel zenginlik elde edilirken, montajı yapılan aydınlatma armatürlerinin enerji tasarrufu sağlayan özelliğe sahip olması nedeniyle ihtiyaç dışı tüketimin önüne geçtik. Günümüzde enerji kullanımının son derece yüksek olması nedeniyle gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına enerji kaynaklarında tasarrufa sürdürülebilir çevre politikamız kapsamında büyük önem veriyoruz" dedi. Köse, Mamak genelinde aydınlatma çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Ay-yıldız Mamak'a çok yakıştı

Bu doğrultuda caddenin 700 metrelik kısmına 29 adet aydınlatma direği belirli aralıklarla yerleştirildi. Estetik, dayanıklı, ekonomik ve çevreye uyumlu yeni nesil ay-yıldız figürlü ledli aydınlatma direkleri Mamaklılardan da büyük beğeni topladı. Cadde boyunca toplamda 168 LED projektör montajı daha gerçekleştirilecek. Yapılan bu çalışma ile hem dekoratif aydınlatma sağlanarak caddede görsel zenginlik elde edilirken, montajı yapılan aydınlatma armatürlerinin enerji tasarrufu sağlayan özelliğe sahip olması nedeniyle ihtiyaç dışı tüketimin önüne geçilmiş oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/554800/mamaka-yeni-nesil-aydinlatma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.