Türkiye'den Yunanistan ve Mısır'a sahada cevap

Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetkileri anlaşmasının ardından Türkiye atış eğitimleri için 10-11 Ağustos tarihleri arasında Antalya'nın Akdeniz açıklarında yeni bir Navtex yayınladı.
Ankara Masası
|
07 Ağustos 2020, Cuma - 00:26
Türkiye'den Yunanistan ve Mısır'a sahada cevap

Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyen Yunanistan ve Mısır yeni bir deniz yetki alanı anlaşmasına imza attı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın  Kahire'de yaptığı anlaşamaya Türkiye'den gelen peş peşe tepkilerin ardından yeni bir hamle geldi.

Türkiye, Antalya'nın Akdeniz açıklarında denizcilik uyarı notu olarak bilinen yeni bir Navtex ilan etti.


YENİ NAVTEX İLAN EDİLDİ

Türkiye iki ülkenin deniz yetki anlaşmasını da kapsayan bölgede atış eğitimi gerçekleştireceğini açıkladı.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan Navtex duyurusunda, 10-11 Ağustos tarihleri arasında Antalya'nın Akdeniz açıklarında atış eğitimleri gerçekleştirileceği belirtildi.

Yunanistan ve Mısır'ın imzaladığı anlaşmaya Türkiye'den yanıt gecikmedi! Yeni NAVTEX ilan edildi

"TÜRKİYE İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün imzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız sahada ve masada ortaya konacaktır." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Yunanistan ile Mısır arasındaki deniz yetki anlaşmasının, Türkiye ve Libya'nın kıta sahanlığını ihlal ettiğini belirterek, "Bu anlaşma yok hükmündedir. Bunun yok hükmünde olduğunu sahada ve masada göstereceğiz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/55482/turkiyeden-yunanistan-ve-misira-sahada-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.