“Türkiye plato çizen bir döneme girdi”

Ankara Masası
|
18 Nisan 2020, Cumartesi - 11:44
“Türkiye plato çizen bir döneme girdi”

Korona virüs tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini göstermeye devam ediyor. Salgınla ilgili aşı ve ilaç çalışmaları sürerken, Türkiye önlemlerini artırıyor. Hastanelere Covid – 19 ile ilgili başvuruların devam ettiği bu dönemde, hastalığın gidişatını değerlendiren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, Türkiye’nin salgında plato çizen bir döneme girdiğini söyleyerek, önümüzdeki haftaların belirleyici olacağını ifade ediyor.

Çin’in Wuhan Eylatinde başlayıp küresel bir salgına dönüşen Covid – 19, hem dünya gündemini hem sağlık sistemlerini etkilemeye devam ediyor.  Gündelik hayata kısıtlamaların getirildiği, sosyal izolasyon tedbirlerinin söz konusu olduğu bu süreçte sağlık çalışanlarının yükü artıyor. Pandeminin gidişatını, hasta yoğunluğunu, salgının yayılım hızını değerlendiren  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, kendi sağlık kurumundan örnek vererek, son bir haftadır hastalığın seyrinde bir stabilleşme gözlemlediklerini belirtiyor.

“KOVİDLİ HASTALARDA SON BİR HAFTADIR STABİLLEŞME VAR”

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen yeni tip korona virüs ile ilgili sağlık çalışanlarının yaşadıklarını anlatarak, pandemi sürecinin gidişatını değerlendirdi.  Son bir aylık zaman diliminde Cerrahpaşa Tıp Fakültesine 44 bin 675 hastanın müracaat ettiğini dile getiren Gönen, “Bunların 2 bin 100 kovidli hastalar. Son bir haftadır bir stabilleşme bir plato olduğunu bizler de gözlemledik. En azından bize müracaat eden hastalarda. Diğer yerlerde durum nasıl bilmiyorum ama bize müracaat edenlerde üniversite hastaneleri arasında en fazla pandemi hastası kabul eden merkeziz. Son bir haftadır bir stabilleşme 180’lere indi, 160’lara indi. Bugün son verileri aldım arkadaşlardan 160 civarında toplam yoğun bakıma ve serviste yatan hastamız var” dedi.

“ŞU AN TÜRKİYE’DE BİR PLATO ÇİZER GİBİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Prof. Dr. Sait Gönen Türkiye’deki mevcut durumu değerlendirdiği  açıklamasında önemli bir yol ayrımına işaret ederek  “Şu an Türkiye’de bir plato çizer gibi olduğunu düşüyoruz ama önümüzdeki haftalar belirleyici olacak diye düşüyorum. Bir dik gitti. Şu anda dikine gidiş plato düzeyine geldi. Ondan sonra aşağıya inişi de 2 ay alır zaten. Belki 3 ay alır. Onlar çok daha iyi değerlendirir ama son bir haftadır bizdeki hasta sayıları stabilleşti” dedi.

TÜRKİYE BAZI İLAÇLARI YOĞUN BAKIM ÖNCESİNDE KULLANMAYA BAŞLADI

Türkiye’nin önünde bir Çin ve İtalyan tecrübesi olduğundan bahseden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, Sağlık Bakanlığının bu tecrübelerden faydalanarak bazı ilaçları yoğun bakım öncesinde kullanmaya başladıklarını , bunun da yoğun bakıma gidiş süresini uzattığını kaydediyor.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/5574/turkiye-plato-cizen-bir-doneme-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.