Yerli uydu fırlatma tesisinin yapımına başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de mikro uydu fırlatma tesisi yapımına başladıklarını ifade etti.
Ankara Masası
|
01 Şubat 2021, Pazartesi - 19:42
Yerli uydu fırlatma tesisinin yapımına başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, TÜRKSAT 5A uydusunun Amerika'dan fırlattığını hatırlatırken, mikro uydu fırlatma tesisi yapımına başladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakında zaman uyduların kendi tesislerimizden fırlatılacağını sözlerini ekledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"2021 yılını yeni bir şahlanış yılı haline getirme gayreti içindeyiz. Sadece Ocak ayında milletimizin hizmetine sunduğumuz eserlerin kısa bir özeti bile kat ettiğimiz mesafeyi göstermeye yeterli olacaktır.

"Mikro uydu fırlatma tesisi kurma çalışmalarına başladık"

"TÜRKSAT 5A uydumuzu 8 Ocak'ta Amerika'dan yörüngesine bolcu ettik. İnşallah 5B uydumuzu da uzaya fırlatacağız.

"Ülkemizde bir mikro uydu fırlatma tesisi kurma çalışmalarına başladık. İnşallah çok uzak olmayan bir tarihte ülkemiz ve dostlarımızın uydularını kendi tesislerimizden uzaya göndereceğiz.

"H er alanda yoğun hazırlıklar yürütüyoruz"

"Bugüne kadar yaptıklarımızla yetinmiyor, geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'sini inşa etmek için her alanda yoğun hazırlıklar yürütüyoruz. Son 18 yılın en büyük özelliği demokrasi ve ekonomide kesintisiz bir reform gündemine sahip olmasıdır.

"Bizim görevimiz dünyanın ve Türkiye'nin değişen şartlarına göre yeni reform gündemleri oluşturmaktır. Her kim bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yok derse bilinmelidir ki o kişi Türkiye'den de dünyadan da toplumdan da bihaberdir. Daha düne kadar kendi çocuklarına dahi üniversite imkanı sunamayan Türkiye ile bugün 8 milyon evladına ve 200 bin yabancıya eğitim imkanı sunan Türkiye'nin yaklaşımı aynı olabilir mi?

"Büyük bedeller ödemiştir"

"Kendi vatandaşlarının asgari ihtiyaçlarını karşılayacak altyapıya sahip olmayan bir ülkenin ihtiyaçlarıyla, bugünküler aynı olabilir mi? Sınırlarının ötesinde güvenli alanlar oluşturan, çok daha ötelerde harekatlar yürüten Türkiye'nin ihtiyaçları aynı olabilir mi?

"Değişimi doğru istikamette yönlendiremeyen toplumların yaşadığı yıkımları hemen yanı başımızda bizzat görüyoruz. Dünyanın her yerinde köklü siyasi, sosyal, ekonomik çalkantılar yaşanırken, Türkiye'nin olduğu yerde çakılıp kalması elbette düşünülemez. Ülkemiz küresel gelişmelerin gerisinde kalıp, statükoya teslim olduğu için büyük bedeller ödemiştir. Bu sefer önünden giderek kendi inisiyatiflerimizi hayata geçirmek suretiyle hedeflerimize ulaşacağız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/558029/yerli-uydu-firlatma-tesisinin-yapimina-baslandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.