Dayanışma Müdahale Fonu 150 milyon Dolara ulaştı

Ankara Masası
|
18 Nisan 2020, Cumartesi - 13:04
Dayanışma Müdahale Fonu 150 milyon Dolara ulaştı

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), koronavirüs ile mücadele için kurduğu Dayanışma Müdahale Fonu’na 150 milyon dolardan fazla bağış yapıldı.  

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını etkisini arttırmaya devam ederken, ABD Başkanı Dünya Sağlık Örgütü’ne sağladıkları fonları askıya aldıklarını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından birçok ülke DSÖ’ye destek olmak amacı ile Dayanışma Müdahale Fonu’na bağışta bulundu.

150 MİLYON DOLARDAN FAZLA BAĞIŞ YAPILDI

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada Dayanışma Müdahale Fonu’na, 245 binden fazla kişi ile şirket ve vakıf tarafından katkıda bulunulduğunu aktardı. 150 milyon Dolardan fazla bağış yapıldığını belirten Ghebreyesus, yapılan bağışların korona virüs teşhisi için ve ihtiyaç sahibi ülkeler için gerekli ekipmanların tedarik edilmesi için kullanılacağını vurguladı. 

“EN AZ 675 MİLYON DOLARLIK BİR FONA İHTİYAÇ VAR”  

DSÖ'nün web sitesinden Fon hakkında “Stratejik Hazırlık ve Müdahale Planına göre, Nisan 2020'den itibaren, en çok yardıma ihtiyacı olan ülkelerdeki kritik müdahale faaliyetleri için en az 675 milyon Dolarlık bir fonlamaya ihtiyaç var" ifadeleri kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5602/dayanisma-mudahale-fonu-150-milyon-dolara-ulasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.