Hırsızlık çetesini polis yakaladı savcı salıverdi

Afyonkarahisar'da 7 hırsızlık olayı aydınlatıldı, 8 zanlı yakalandı
IHA-20200807AW084441
|
07 Ağustos 2020, Cuma - 13:10
Hırsızlık çetesini polis yakaladı savcı salıverdi

Afyonkarahisar’ın 5 ilçesinde girdikleri 7 evi adeta soyup soğana çeviren aynı aile üyesi yedisi kadın 8 kişi jandarmanın araç plakalarından yola çıkarak yaptığı başarılı takiple yakalandı. 

Olay, Sinanpaşa ilçesinde meydana geldi. Dinar ilçesi Çakıcı köyünde meydan gelen hırsızlık olayı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri inceleme başlattı. Bölgedeki güvenlik kameraları ile MOBESE kameralarını incelemeye alan ekipler  35 yaşlarında bir kadın ile bir erkek şüphelinin 06 DJT sayılı sahte plakalı araçlar hırsızlığı gerçekleştirildiğini belirledi.  

Şüphelilerin Sinanpaşa ilçesi Küçükhüyük beldesi Taşpınar mevkinde yaşayan ve konar göçer olarak bilinen şahıslar olduğunu tespit eden polis Sinanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle operasyon yaptı.

Çalıntı ziynet ve para çadırlardan çıktı

Afyonkarahisar Merkez İlçe, Sinanpaşa, Sandıklı ve İhsaniye İlçe Jandarma Komutanlıklarına bağlı ekipler şüphelilerin kaldıkları çadırlara baskınlar düzenledi. 

Baskında yapılan aramalarda 7 adet sahte plaka, 10 adet çeyrek ve 1 adet yarım altın, 400 Euro ve 7 bin 50 TL nakit para ele geçirildi. Olayın şüphelileri oldukları öne sürülen yedisi kadın 8 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan yedisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, T.A., isimli zanlının ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

7 ayrı hırsızlık olayı aydınlatıldı

Şahısların yakalanmasıyla kent merkezi ile Sultandağı, Emirdağ, Sandıklı ve Dinar ilçelerinde meydan gelen 7 ayrı evden hırsızlık olayının çözüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, şüphelilerin hırsızlık için kullandıkları araçlara yakalanmamak için sahte plakada taktıkları belirlendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/56277/hirsizlik-cetesini-polis-yakaladi-savci-saliverdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.