Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a Melih Bulu tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'ya yönelik istifa çağrısına bir tepki de Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal’dan geldi. Ünal, “Ankara Büyükşehir’in bir sürü sıkıntısı varken sen İstanbul’daki bir rektör atamasına karışıyorsun. Ne kadar ayıp, kendi işinle uğraş, kendi işinle ilgilen. Halk Ekmek Genel Müdürünü görevden al.“ dedi.
Büşra Bayrak
|
03 Şubat 2021, Çarşamba - 14:20
Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a Melih Bulu tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'ya yönelik istifa çağrısına görevden alma resti çekti.

 Ankara Masası’na konuşan Ünal, Yavaş’ın Bulu’ya hitaben yazmış olduğu mektuba şiddetle karşı olduğunu belirterek, “Mansur Bey kim ki Melih Bulu’ya böyle bir mektup yazıp da istifaya davet ediyor. Sonuçta kanunlar nizamlar ortada. Kanunlara göre seçilmiş bir rektör var ve rektör gayet de başarılı bir çalışma yapmak için göreve gelmiş. Üstelik göreve geleli de iki ay olmamış. Yani ne sıkıntısını gördünüz de istifaya davet ediyorsunuz? Ne problem oldu da öğrenciler buna karşı aşırı tepki vermeye çalışıyor? Ben öğrencilerin de hepsinin olduğunu düşünmüyorum, çok marjinal bir grup tepki veriyor şuan.” dedi.

"Mansur Bey ilk önce Ankara’ya baksın"

Yavaş’ın Bulu’ya yönelik mektubuna atıfta bulunarak sosyal medya hesabından Halk Ekmek Genel Müdürü’ne istifa çağrısında bulunan Ünal, söz konusu çıkışı hakkında ise şunları söyledi: 

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kendi işlerini unuttu, kendi çalışma alanını unuttu, şuan genel siyasetle alakalı bir açıklama yapmaya gayret gösteriyor. Bu çok abes bir olay öncelikle. Mansur Bey’in çok çelişkilerle dolu bir çalışma içinde olduğunu düşünüyorum. Bulu’ya yönelik attığı tweet çok absürtçe çok alakasız ve çok ufuksuz bir tweet. Ankara Büyükşehir’de bir sürü sıkıntı var. Ben Halk Ekmeği onun için yazdım. Ankara Büyükşehir’in bir sürü sıkıntısı varken sen İstanbul’daki bir rektör atamasına karışıyorsun. Ne kadar ayıp, kendi işinle uğraş, kendi işinle ilgilen. Halk Ekmek Genel Müdürünü görevden al. Mansur Bey ilk önce Ankara’ya, partilerine, halk ekmeğe baksın. Ankara maalesef günden güne kaybediyor. Ufku daralıyor Ankara’nın. Mazeret üretmekten başka bir şey yapmıyorlar. Eski dönemi kötüleyerek bir yere varamazsın. Sen iki yıldır başkansın ve artık önüne bakman gerekir. Ama maalesef Ankara günden güne CHP ile Mansur Bey ile kaybediyor. ”


"Hüseyin Velioğlu’nu ve Mehmet Kemer’i istifaya davet ediyorum"

Halk Ekmek’te çalışanların ücretsiz izinlerinin uzatıldığını belirten Ünal, “Ücretsiz izinlerle ilgili İŞKUR’un ve Çalışma Bakanlığı’nın bir teftiş kurulu raporu olduğu halde Ocak ayında tekrar bir ücretsiz izni uzatma söz konusu. Aynı kişiler nerdeyse 8 aydır, 9 aydır mağdur. Israrla ücretsiz izne gönderiliyorlar. Bu insanlar işsiz, bu insanlar sıkıntılı, bu insanlar evine ekmek götüremiyor. Bunun yanında Halk Ekmek'e yeni işçi alıyorsun. Bu bir suçtur. İŞKUR’daki teftiş kurulunun verdiği rapora rağmen sen yine ücretsiz izne gönderiyorsun. Bu çok yanlış bir hareket bu konuda hem Halk Ekmek Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu’nu  hem de  Halk Ekmek Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Kemer’i istifaya davet ediyorum. Halk Ekmeğin hijyen şartlarını sağlamadığıyla ilgili birçok habere konu oldu. Zaten zamla alınıyor, maalesef sıkıntıları hat safhada. Halk ekmeği çok fazla meşgul etmesinler Ankaralılara güzel ekmek yedirmek adına ve güzel sağlıklı koşullarda ekmek üretmek adına istifa versinler bence.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/568053/fatih-unaldan-mansur-yavasa-melih-bulu-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.