Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a Melih Bulu tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'yu istifaya davet etmesine AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tepki gösterdi. Yavaş'ın 2014 seçiminden önce "Belediye başkanlarının siyaset yapmaması gerektiğini her zaman hatırlayacağım." dediğini ifade eden Özcan, "Siz acaba kendinizin başkan olduğunu hatırlamıyor veya buna inanamıyor musunuz?" diye sordu.
Ankara Masası
|
03 Şubat 2021, Çarşamba - 14:56
Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a Melih Bulu tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'ya yönelik istifa çağrısı Başkent siyasetinin ortak konusu oldu. AK Partililerin tepki gösterdiği davete CHP'liler ise destek verdi. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile tartışmadaki yerini aldı. 

"Sizi ilgilendirmeyen konuda konuşmanızı anlamadık"

Başkan Yavaş'a seslenen Özcan, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yazdığınız mektubu okuduk. Ankara'da olmayan, yönetimsel anlamda sizleri ilgilendirmeyen bu konularda konuşmanızı açıkçası anlamlandıramadık." dedi. 


Yavaş'ın sözlerini hatırlattı

Yavaş'ın 30 Mart 2014 seçimlerinden önce "Belediye başkanlarının siyaset yapmaması gerektiğini her zaman hatırlayacağım. Ankaralılar'a en ucuz hizmetleri en güvenli şekilde sağlayacağım" dediğini hatırlatan Özcan, "Siz acaba kendinizin başkan olduğunu hatırlamıyor veya buna inanamıyor musunuz? Hadi temsil etmek zorunda olduğunuz kirli ittifaklar yüzünden belediye başkanı olarak siyaset yapıyorsunuz da ucuz ve güvenilir hizmetimizi sağlama sözünüzü yerine getirseydiniz bari" ifadelerini kullandı.

" Ankaralılar olarak sizlerden beklediğimiz..."

Özcan şu şekilde devam etti: Yazınızı bundan bir hafta önce dini değerlerimiz alaşağı edilmeye çalışılırken, Kutsal Kitabımız'ın haram kıldıkları, kutsallarımızı alaya almada kullanılırken yazmış olmanızı temenni ederdik.  Ankaralılar olarak sizlerden beklediğimiz adil bir yönetim süreci izleyip, geldiğiniz günden bugüne kadar hizmet görmeyen Ankaralılar'a hizmet götürmeniz.  Siz daha kendi şehrinizi yönetemiyorken koskaca Türkiye Cumhuriyeti'ni 19 yıldır yönetenlere akıl vermeyin. Siz çok tarafsanız,belediye otobüs şoförlerinin önüne sandık koyup atadığınız EGO Genel Müdürü'nü öyle demokrasi ile seçin. Tabi buna demokrasi denirse.

" Bu yılan dönüp dolaşıp sizi sokar!"

Rektör ataması Anayasa'ya ve liyakat esasına uygundur. Gençlerimizi istedikleri olmadığında sokaklara çıkarak başarılı olduklarını sanmaya değil, yasalara uymaya, güvenlik güçlerine saldırmamaya ve diğer insanların özgürlük alanlarına müdahale etmemeye çağırmalıydınız.  Siz de bir siyasetçi olarak meşru siyaset zeminine sokaklar ile alternatif olmayı yasal görürseniz bu yılan dönüp dolaşıp sizi sokar!  Son olarak; Bilindiği üzere ülkemiz daha önce köklü reformlar, kalkınmaya fırsat veren büyümeler, önemli bilimsel atılımlar yaşamıştır. Tüm bunları bu ülkenin geleceğine inanan, kendilerini vandalların arasından sıyıran, bilime ve ülkesine kıymet veren gençler başarmıştır.  Boğaziçi Üniversitesi'nin kıymetli öğrencileri de aynı bu şekilde terörle aralarına mesafe koyarak azgın azınlığa geçit vermeyecek ve geleceğe bakarak ülkemize değer katacaklardır.


http://www.ankaramasasi.com/haber/568338/hakan-han-ozcandan-mansur-yavasa-melih-bulu-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.