Fatih Mert'ten istifa açıklaması

MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, istifa çağrılarıyla ilgili "Martta izin verilirse bir kongre yapılır. Ama bugün her şeye rağmen sabredeceğiz, Ankaragücü için sabredeceğiz, Ankaragücülü olduğumuz için sabredeceğiz." dedi.
Ankara Masası
|
04 Şubat 2021, Perşembe - 23:31
Fatih Mert'ten istifa açıklaması

MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert canlı yayında soruları yanıtladı.

Son günlerde alınan kötü sonuçların ardından taraftarın istifa baskısı yaptığı Mert, kongre sürecine kadar istifa etmeyeceğini söyledi.

"Kimsenin aday olmadığı dönemde aday olduk"

Ankaragücü tarihinin en zor döneminde göreve talip olduklarını belirten Başkan Mert “Bizler Ankaragüçlüyüz. Ankaragücü tarihinin en zor dönemlerinde göreve talip olduk. Bana atanmış başkan diyen sevgili arkadaşlara buradan sesleniyorum. Ben 2006 yılında beri bu kulübün içerisindeyim. 2008 yılından itibaren Ankaragücü Spor Kulübü’nde çeşitli birimlerde yönetim kurulu üyeliği yaptım. Ankaragücü 2013 yılında bizden önceki yönetimle battığı dönemde ben yine bu işin içerisinde olan Ankaragücülüyüm. Ve kongrede kimsenin aday olmadığı ondan önceki, ondan önceki ve ondan öncekinde de oyla seçilerek geldik buraya. O atanan arkadaşlar o yıllarda neredeydi ben bunu merak ediyorum. Diğer arkadaşlar da seçimle geldi. Biz bıraktığımızda gelecek arkadaşlar da seçimle gelmiş olacak” dedi.

"Yardımcı olmaya hazırız"

Fatih Mert, kendileri yerine gelecek bir ekip varsa görevi bırakabileceklerini vurgularken “Bugün Ankaragücü’nden biz istifa etsek, bir adayın çıkacağını düşünüyor musunuz? Biz daha önce bırakabileceğimizi söyledik, aralık ayında özel izin almak istediğimizi söyledik. Bunun için görüşmelerimiz de oldu ama izin verilmedi. Böyle bir ortamda eğer ki ekip varsa, ben yarın gelirim, borçları öderim içeride alacakları olanları öderim, sizlerin teminat olduğunuz kredi üzerime alırım diyen birileri varsa, biz hemen o arkadaşlara Ankaragücü kulübünü kongreyle teslim etmeye onlara da yardımcı olmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.

" Martta izin verilirse bir kongre yapılır"

Kongreye kadar istifa etmeyeceğini altını çizen Mert “İstifa dışarıdan kolay. Kafası bozulan istifa diyebiliyor. Taraftara haklı mı sportif başarı olmadığı için, sportif anlamda haklı. Buranın yaşaması için bu kulübün devam edebilmesi için bugünden yarına kararlar alınamaz. Bugünden yarına bir karar aldığınız zaman bu kulübe en büyük ihaneti etmiş olursunuz. Toparlanamaz, bu saatten sonrada tepe taklak gider bu kulüp. Martta izin verilirse bir kongre yapılır. Ama bugün bir istifa, her şeye rağmen sabredeceğiz, Ankaragücü için sabredeceğiz, Ankaragücülü olduğumuz için sabredeceğiz.  Bu kulübü kongreye götüreceğiz.” Şeklinde konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/571284/fatih-mertten-istifa-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.