Ankara'da kredi dolandırıcılarına geçit yok

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hak etmedikleri halde 13 kişiye bankadan kredi çıkarttırdıkları belirlenen dolandırıcılık örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.
Ankara Masası
|
05 Şubat 2021, Cuma - 09:57
Ankara'da kredi dolandırıcılarına geçit yok

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, "Jet Kredi" ismiyle faaliyet gösteren bir iş yerinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan kredi danışmanlığı konusunda izin alınmış izlenimi uyandırılarak dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Yapılan teknik çalışma sonucunda şüphelilerin örgütlü bir faaliyet yürüterek, iş yeri sahibi ve çalışanlarının önderliğinde, banka çalışanları muhasebeciler ve yardımcı konumundaki şüpheliler ile sahte mükellefiyetler tesis ettirme, görünüşte işyerleri açtırmak ve sahte yoklama belgesi düzenlemek suretiyle, hak etmedikleri halde 13 kişiye bankadan kredi çıkarttırdıkları belirlendi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 23 şüpheliden 20'si düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/571403/ankarada-kredi-dolandiricilarina-gecit-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.