Ankara'da kredi dolandırıcılığının ayrıntıları

Ankara’da kredi notundan dolayı bankadan kredi çekemeyen kişilere kendilerini Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) danışmanı olarak tanıtarak tefecilik yapan 20 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
IHA-20210205AW235308
|
05 Şubat 2021, Cuma - 12:11
Ankara'da kredi dolandırıcılığının ayrıntıları

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede bazı şüphelilerin “Jet Kredi” ismiyle faaliyet gösteren bir iş yerinde, BDDK danışmanı olarak kendilerini tanıtıp, kredi ihtiyacı olanlara kredi çıkmasını sağladıkları, kredi çekemeyenlere de sözleşme yaparak senet imzalattıkları belirlendi.

Kredi sağlayıp yüzde 25'ini kendilerine almışlar

Yapılan teknik ve fiziki takipte şüphelilerin geçmişe dönük şirket kurup, sahte vergi yoklama fişleri oluşturarak, bankaları yanıltmak suretiyle, kredi çıkmasını sağladığı, çıkan kredilerin yüzde 25’ini kendilerine aldıkları tespit edildi.

Çok sayıda belge ele geçirildi

Dolandırıcılık ve tefecilik yaptığı tespit edilen 23 şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda dolandırıcılık suçunda kullanılan çok sayıda belge, doküman ve dijital materyal ele geçirilirdi.

Yakalanan 20 şüphelinin arasında suç örgütü lideri Kadir Ç. ile örgütün önemli isimlerinden Nur Yağmur B, Seher M, Halil İbrahim Y, İsmail C, Çetin Ö, Turgay Z, Vedat E. ve 2 banka çalışanının olduğu kaydedildi. Gözaltına alınan 20 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/571609/ankarada-kredi-dolandiriciliginin-ayrintilari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.