Davutoğlu: Kendimi hiçbir zaman sağcı olarak görmedim

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sol seçmene göz kırparak, kendisini hiçbir zaman sağcı olarak görmediğini söyledi.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2020, Cumartesi - 09:13
Davutoğlu: Kendimi hiçbir zaman sağcı olarak görmedim

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı YouTube programında ilginç açıklamalarda bulundu. Davutoğlu kendisini hiçbir zaman sağcı olarak görmediğini söyledi.

İstanbul Erkek Lisesi'nde okuduğunu ve özellikle o dönemlerde Doğu-Batı denklemleri içinde, Batı karşısında ‘geri kalmışlık' hissiyatına kapıldığını dile getiren Davutoğlu şöyle konuştu:

"Bütün bunların bir zihniyet problematiği olduğu kanaati zamanla bende oluştu. Yani bir ekonomik gerilikten daha çok, zihniyetle ilgili bir problem var. O zaman da daha çok akademik hayata yöneliyorsunuz. Yani siyasal bir problem olarak görmedim başlarda. Şimdi de öyle düşünüyorum."

"Bugün dahi meselemiz siyasi bir mesele değil, bir zihniyet meselesidir. Siyaset o zihniyetten olumsuz etkilendiği için sıkıntılar yaşıyoruz. Otoriterleşme eğilimleri, demokrasiden sapmalar bir zihniyet problematiğidir. Kurumsal problematik de var."

Davutoğlu, 1970'li yıllarda ‘sol' ideolojinin güçlü olduğu bir ortamda büyüdüğünü söyleyerek, “Yani İstanbul Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi… Ama ben kendimi sağcı olarak görmedim hiçbir zaman. Fakat ilgilendiğim alanlar ve bu ülkenin, toplumun klasik değerlerine olan saygım dolayısıyla bu ikisini mezcetmeye çok çalıştım. Marksist literatürü de ilk kez ortaokul çağlarında okuduk hepimiz o günkü şartlar gereği. Bütün o meseleler beni akademik hayata yönlendirdi” açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/57273/davutoglu-kendimi-hicbir-zaman-sagci-olarak-gormedim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.