Lübnan'ın can damarı Beyrut Limanı enkaz altında

Ekonomik krizle boğuşan Lübnan'ın en önemli ithalat üssü olan ve temel gıda maddeleri için büyük bir ambar görevi gören Beyrut Limanı'ndan geriye enkaz yığınları kaldı. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun’u ziyareti ardından konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Mersin Limanımızın Lübnan'ın hizmetinde olacağını ifade ettik" dedi.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2020, Cumartesi - 12:43
Lübnan'ın can damarı Beyrut Limanı enkaz altında

AA ekibi, 4 Ağustos salı günü 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin infilak etmesiyle yerle bir olan Beyrut Limanı'ndaki ağır yıkımı görüntüledi. Başkentin can damarı olan ışıltılı liman adeta hayalet bir şehri andırıyor.

Patlamanın olduğu noktada açılan krater, yerle bir olan binalardan geriye kalan molozlar, demir yığınları, kullanılamaz hale gelen yüzlerce araç ile iş makineleri yaşanan facianın boyutlarını gözler önüne seriyor.

Ekonomik krizle boğuşan ülkenin en önemli ithalat üssü olan ve patlamadan önce temel gıda maddelerinden ilaca kadar her türden yaşamsal ürüne erişim sağlanan limanda şimdi bir taraftan arama kurtarma faaliyetleri sürerken bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmaları yürütülüyor.

Ancak yıkımın boyutları o kadar büyük ki sadece enkazın kaldırılmasının bile uzun bir zaman alacağı tahmin ediliyor.

FUAT OKTAY LÜBNAN'DA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da eşlik ettiği Oktay, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun’u ziyaret etti.

"Türkiye'nin tüm hastaneleri ve tüm hava ambulansları Lübnan'ın hizmetindedir." diyen Oktay, "Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanımızın Lübnan'ın hizmetinde olacağını ifade ettik." şeklinde konuştu.

Oktay, "Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır." ifadesini kullandı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/57518/lubnanin-can-damari-beyrut-limani-enkaz-altinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.