Mamak'ta yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

Mamak Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı proje kapsamında yapımına başladığı portatif yüzme havuzunda sona yaklaştı.
Büşra Bayrak
|
08 Ağustos 2020, Cumartesi - 12:50
 Mamak'ta yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Mamak Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” etkinliğiyle Lalahan Stadı’nın yanında kurulan yüzme havuzundaki çalışmaları Mamak Belediye Başkanı Murat Köse yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Köse, havuzun en kısa zamanda hizmete gireceğini kaydetti. 10x20 metre ebatında, 1.25 metre derinliğe sahip havuzun etrafındaki çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, soyunma odaları, WC ve duşların yapımına da başlandı.

Havuz tamamlandığında pandemi nedeniyle tatile gidemeyen ve evde sıkılan çocuklar yaşıtlarıyla havuzun keyfini çıkartacak.  

Mamaklı çocuklar güvenli bir şekilde hem eğlenecek hem de yüzme öğrenecek

Çocuklar için hem eğiten hem eğlendiren bir alan oluşturduklarını ifade eden Başkan Köse, ilçede yaz aylarında aşırı sıcaklardan bunalan ve parklardaki süs havuzlarına giren çocukların tehlikelere maruz kaldıklarını, çocukları tehlikelerden korumak için portatif havuzların çok güzel bir proje olduğunu kaydetti.

Murat Köse,  “Portatif Yüzme Havuzu ile evlatlarımıza hem ücretsiz yüzme eğitimi verecek hem de yazın kavurucu sıcağında onlara serinleme imkanı tanıyacağız.  Havuzumuzun hijyenik durumları personellerimiz tarafından sürekli kontrol edilecek ve sağlıklı ortamlarda eğitim süreci devam edecektir. Havuzlarımızın temizliği ve bakımları işin uzmanı, profesyonel bir ekip tarafından belli bir sistem dahilinde yapılacaktır. Velilerimiz havuz tamamlandığında gönül rahatlığıyla çocuklarını bu hizmetten faydalandırabilirler” ifadelerini kullandı.

  Antibakteriyel ve hijyenik

 Yüksek basınca dayanıklı olan kaplama malzemeleri ve hijyen kurallarına uygun olarak üretilen portatif havuzda, kurulan doğru filtrasyon sistemi ile yosun oluşumu ve bakteri üremesinin önüne geçiliyor. Özel üretim havuzların iç döşemesinin gözeneksiz yapısı sayesinde çok kolay temizleniyor. Çelik yapısı ve esnek iç kaplamasına sahip havuz yüzde yüz sızdırmazlık sağlıyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/57528/mamakta-yuzme-bilmeyen-cocuk-kalmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.