Ankara'da pompacılara sahte fiş operasyonu

Ankara’da çalıştıkları akaryakıt istasyonları adına sahte fiş düzenleyip bazı firmalara komisyon karşılığında sattıkları tespit edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı. Sahte fişleri alan firmaların devleti yaklaşık 5 milyon lira zarara uğrattıkları belirlendi.
IHA-20210207AW236943
|
07 Şubat 2021, Pazar - 16:11
Ankara'da pompacılara sahte fiş operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, çalıştıkları akaryakıt istasyonları adına sahte fiş düzenleyip bazı firmalara komisyon karşılığında sattıkları tespit edilen  Hamdi Ç., Eray İ. ve Orhan G. ile Murat K.’yi yakalayıp gözaltına aldı. 

Devlete 5 milyon TL zarar

Şüphelilerin orijinal fişlerdeki numaraları kopyalayarak sahte akaryakıt fişi bastıkları, bu fişleri anlaştıkları bazı firmalara komisyon karşılığında sattıkları, bu şirketlerin ise yaptıkları vergi kaçakçılığı ile devleti yaklaşık 5 milyon lira zarara uğrattıkları ortaya çıktı.

Çok sayıda fiş ele geçirildi

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda fiş rulosu ele geçirildi. 3 şüpheli çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, Eray İ. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/576284/ankarada-pompacilara-sahte-fis-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.