Türk heyet Beyrut'ta coşkuyla karşılandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Türklerin yaşadığı sokağı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, coşku ile karşılandı.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2020, Cumartesi - 17:37
Türk heyet Beyrut'ta coşkuyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyrut'ta patlamanın meydana geldiği limanda incelemelerde bulundu. İkinci adres olarak Türklerin yaşadığı sokağı ziyaret eden ikili coşku ile karşılandı. Bölgede Türk bayrakları ile süslenirken "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı.


Burada kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımızın ve Türk milletinin geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletmek üzere Dışişleri Bakanımızla birlikte buradayız. Bizler sizi çok seviyoruz. Lübnan'ı ve Lübnanlıları seviyoruz. Buradaki patlama en az sizin kadar bizi de derinden etkiledi. Yaralarınızı sarmak üzere buradayız. İlk andan itibaren Türkiye olarak yanınızdayız. Arama kurtarma ekiplerimizle, gıda yardımlarımız ve doktorlarımızla yanınızdayız. Bundan sonra bu yaralar sarılana kadar da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizlerden bir isteğimiz var; birlik olun, beraber olun, güçlü olun, dayanışma içinde olun. Bir ve beraber olduğunuz sürece çok daha güçlü bir Lübnan'la geleceğe yürüyeceksiniz. Biz de sizinle birlikte sonuna kadar yürüyeceğiz. Biz kardeş, bir, beraber ve aileyiz. Bizi birbirimizden kimse ayıramayacak. Hem güzel hem de sıkıntılı günlerimizde bugün olduğu gibi birlikte olacağız inşallah. Bu yaralar sarıldıktan sonra da sizinle birlikte olacağız. Kardeşliğimiz daha da pekişecek. Bakın şu güzelliğe Türk ve Lübnan bayrakları yan yana birlikte dalgalanıyor." dedi.

 "Lübnan halkının yanındayız"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Lübnan'da "Sünni, Şii, Hristiyan, Arap, Türk" gibi ayrım yapmadıklarını, tüm halkın yanında olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, "Lübnan'da ve dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, Türklerin ve Türkmenlerin de sonuna kadar yanındayız. 'Ben Türk'üm, Türkmen'im' deyip de vatandaşlığı olmayan, vatandaşlık almak isteyen kardeşlerimize de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını vereceğiz, bu Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatıdır." diye konuştu.

Oktay ve Çavuşoğlu'na sevgi gösterisinde bulunan Lübnanlılar, "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/57747/turk-heyet-beyrutta-coskuyla-karsilandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.