Meclis Başkanı Şentop'tan Berberoğlu açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yönelik talebiyle ilgili soruya "Süreç ilerliyor. Anayasa Mahkemesi bir karar verdi, o karar başsavcılığa intikal etti. Bir değerlendirme yapmama gerek yok" cevabını verdi.
Ankara Masası
|
08 Şubat 2021, Pazartesi - 12:45
Meclis Başkanı Şentop'tan Berberoğlu açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Antep'e “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen anma programına katıldı. Şentop, program sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yönelik talebi sorulan Şentop, "Süreç ilerliyor. Anayasa Mahkemesi bir karar verdi, o karar başsavcılığa intikal etti. Bir değerlendirme yapmama gerek yok" dedi. 

Yeni anayasa tartışmalarına değinen Şentop, "Yeni anayasa fikri her zaman bir heyecan uyandırıyor. Hükümet sistemi tartışmaları yapılıyor şu anda. Hükümet sistemi tartışması anayasa tartışması demektir. Bir taraftan anaya tartışması yapmak bir taraftan da onun içinde olduğu yeni anayasa tartışmasından kaçınmak doğru değildir. Niyet okumanın bir tarafa bırakarak bu işin olabilirliğini denemesi gerekir" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/577725/meclis-baskani-sentoptan-berberoglu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.