Mansur Yavaş'tan Kabe eleştirilerine cevap

Kabe'nin fotoğrafının üzerine basıldığında ses çıkarmadığı yönünde gelen eleştirilere Mansur Yavaş "kendinizi dindar görüyorsunuz milleti dinsiz görüyorsunuz" dedi.
Ankara Masası
|
08 Şubat 2021, Pazartesi - 18:51
Mansur Yavaş'tan Kabe eleştirilerine cevap

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Şubat ayı 1. Birleşimi'nde gergin anlar yaşandı.

AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Nihat Yalçın, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'yu istifaya davet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Kabe'nin fotoğrafının üzerine basıldığında ses çıkarmamakla suçladı.

"En ufak bir açıklama yapmadınız"

Yalçın, Meclis kürsüsünden "Şimdi ne oldu da, ne değişti de, kimlerin baskısı altında kaldı da milliyetçi ve muhafazakar kesimlerin desteğiyle belediye başkanı seçilmiş olmasına rağmen, Kabe-i Muazzama’nın resminin orada Boğaziçi Üniversitesi’nde ayaklar altına alındığında en ufak bir şekilde açıklama yapmayıp, sesini çıkarmamışken, böyle bir olay karşısında nasıl bir açıklama yapmıştır, neyin etkisinde kalmıştır bunu çok merak ediyorum. Sayın Başkan bu soruyu cevaplamanızı istirham ediyorum." diye konuştu.

"Kendinizi Allah’ın yerine koymayın"

Kendisine yönelik Kabe eleştirisine çok sert cevap veren Yavaş "Şunu da reddediyorum. Kâbe-i Muazzama ’ya orada terbiyesizlik yapacaklar ve biz de bunu kabulleneceğiz. Bunu ima etmeniz bile sizin neyse bilmem neyinize yakışır diye söyleyeceğim de söylemeyeyim hadi. Yani şöyle kendinizi dindar görüyorsunuz milleti dinsiz görüyorsunuz. Bunun için kaybedeceksiniz, kendinizi Allah’ın yerine koymayın. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı dâhil onu eleştirmiştir." dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı tartışmalar yaşanırken, Başkan Yavaş oturumu kapattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/579131/mansur-yavastan-kabe-elestirilerine-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.