Miçotakis'ten haddini aşan sözler

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, Türk askerini işgalcilikle suçladı. Miçotakis, adadaki Türk askeri varlığına son vermek istediklerini söyledi.
Ankara Masası
|
08 Şubat 2021, Pazartesi - 21:30
Miçotakis'ten haddini aşan sözler

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandırmaya yönelik adamlar atmaya devam eden Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne ziyarette bulundu.

Miçotakis, stratejik dış politika hedeflerinin adadaki sözde 'Türk işgalini' sona erdirmek olduğunu söyledi.

"Beşli konferansa katılacağız"

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise açıklamasında, Miçotakis'le Kıbrıs sorununu ve gayri resmi beşli konferans konularını görüştüklerini belirtirken, BM Genel Sekreteri tarafından yapılacağı öngörülen gayri resmi beşli konferansa katılacaklarını yineledi. 

"Türk askerinin adadaki varlığı sona erecek"

Anastasiadis, arzu edilen çözüm temeline ilişkin görüşlerinin net olduğunu, BM Güvenlik Konseyi kararları ve AB normları çerçevesinde, 'çağ dışı kalmış garantörlük sistemi' ile Türk askerinin adadaki varlığını sona erdirecek ve 'dönüşümden sonra oluşacak yeni oluşumun fonksiyonelliğini' sağlayacak bir çözüm arzu ettiklerini ifade etti. Kıbrıs sorununun çözümü çabalarında yapıcı bir diyaloğun gerçekleşebilmesi için iyi bir ortamın olması gerektiğini kaydeden Anastasiadis, 'tehdit koşulları altında yapıcı bir diyalog beklenemeyeceğini' söyledi

http://www.ankaramasasi.com/haber/579535/micotakisten-haddini-asan-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.