Akşener'den Bahçeli'ye: Alparslan Türkeş'i örnek al

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanması ardından yaşanan olaylara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldı. Akşener, "Gençlere 'başları ezilmeli' diyen küçük ortağı şiddetle Başbuğ Alparslan Türkeş'i örnek almaya davet ediyorum." dedi.
Ankara Masası
|
09 Şubat 2021, Salı - 10:10
Akşener'den Bahçeli'ye: Alparslan Türkeş'i örnek al

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun atanması sonrası yaşananlar vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden ayrılan Berat Albayrak üzerinden yüklenen İYİ Parti lideri, "Huylu huyunda vazgeçmiyor. İnstagram fenomeni bakan gitti, şimdi ise damat aromalı rektör geldi. Kader utansın." dedi.

Bahçeli'nin "Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır." çıkışına da değinen Akşener, "Gençlere 'başları ezilmeli' diyen küçük ortağını da şiddetle Başbuş Alparslan Türkeş'i örnek almaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Akşener'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Biz bu filmi daha önce izlemiştik"

Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının bu aralar milletimizin sağlığına, esnafımızın durumuna ayıracak durumları yok. Çünkü aşıdan ve esnaftan çok daha önemli bir gündemleri var. Biliyorsunuz kendileri bugünlerde Boğaziçi Üniversitesi'ne atadığı rektör üzerinden ortalığı karıştırmakla meşgul. Bu arada atadığı rektör de pek bir iddialı. "Ben Boğaziçi'ni dünyada ilk 100 içine sokacağım" diyor. Sayın Erdoğan'a sorarsanız bu arkadaş tam bir liyakat abidesi. Çünkü kendisi daha önce iki üniversitede rektörlük yapmış. Peki onları bırakın dünyada Türkiye'de ilk 100'e sokabilmiş mi? Hayır. Biz bu filmi daha önce izlemiştik. Daha önce damat bakanı atadığında da, kendisinden bu arkadaşımızın ne kadar büyük bir ekonomist olduğunu dinlemiştik. Açıktan ekonomi dersi almıştı ya damat bey, onun hakkında da böyle konuşmuştu. Huylu huyunda vazgeçmiyor. İnstagram fenomeni bakan gitti, şimdi ise damat aromalı rektör geldi. Kader utansın.

"Bu dilin sokakları nereye götüreceği belli olmaz"

Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını buradan uyarıyorum. Suçsuz insanları hedef göstermekten vazgeçin. Biri çıkıp sizin hedef gösterdiklerinize bir şey yapsa mutlu mu olacaksınız? Anadolu'nun bir köyünden dereceyle üniversiteye giren evlatlarımıza biri 'bunlar terörist' diyerek bir şey yapsa, bunun hesabını kim verecek. Bu tavırla toplumsal barışı riske atıyorsunuz. Böyle devlet yönetilmez. Bu dilin sokakları nereye götüreceği belli olmaz. Bu yol yol değil. 80 öncesinde talebe olmuş birçok insan, bu çatının altında bu salonu şereflendirmiş durumda. Kendisi 80 öncesinde top oynadığı için o dönemleri bilmez. Bu işi bilen arkadaşlarımız adına uyarıyorum. Bu yol yol değil. Bu sosyal itirazı kriz sürecinden çıkarıp acilen, iletişim sürecine çevirin. Kendiniz için, ülkemiz için çevirin. Ayrıca gençlere "başları ezilmeli" diyen küçük ortağını da şiddetle Başbuğ Alparslan Türkeş'i örnek almaya davet ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/579924/aksenerden-bahceliye-alparslan-turkesi-ornek-al
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.